Μενδώνη: Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτα ως πρωθυπουργός για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Πυρά» εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα και την προσπάθεια επανένωσής τους εξαπέλυσε η Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε σε δήλωσή της ότι «σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα θα αναμέναμε τη συστράτευση όλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας για Γλυπτά Παρθενώνα: Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι που σου έχουν κλέψει

Η κυρία Μενδώνη τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Επίσης, σημειώνει πως η σημερινή κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Παράλληλα, σημειώνει πως «κάποιοι επιλέγουν και στο θέμα αυτό, να πορεύονται με βάση το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς».

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Η κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο εθνικός στόχος της οριστικής επιστροφής και της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι ενέργειές της είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, τον Σεπτέμβριο 2021 που αναγνωρίζει το θέμα ως διακρατικό, την οριστική επανένωση του θραύσματος Fagan, την ενίσχυση του διεθνούς κλίματος και την πλήρη μεταστροφή της κοινής γνώμης στη Βρετανία υπέρ του ελληνικού αιτήματος.

Ο κ. Τσίπρας, που επί τεσσεράμισι χρόνια ως πρωθυπουργός, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού μας αιτήματος, της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, σήμερα εμφανίζεται να ανησυχεί.

Οφείλει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή, όπως έχει πολλές φορές αποδείξει, ξέρει να διαπραγματεύεται και να κατακτά τους στόχους της.

Αυτό κάνει και στην περίπτωση της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών.

Σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα θα αναμέναμε τη συστράτευση όλων. Κάποιοι επιλέγουν και στο θέμα αυτό, να πορεύονται με βάση το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς».

Προηγούμενο άρθροΚερατέα: Νεκρός άνδρας από πτώση σε χαράδρα
Επόμενο άρθροΣέρρες: Εξαπάτησαν ηλικιωμένες και τους άρπαξαν 150.000 ευρώ