Την απορία του τι σημαίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί της πινακίδας του αυτοκινήτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξέφρασε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Παρασκευής (13/01) στον «αέρα» του Πρωινού του Ant1.

Η πινακίδα του αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούσε ο τέως  βασιλιάς γράφει «K13 GRE». Σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή του Ant1 ο Κωνστανίνος Μπογδάνος, έλυσε την απορία του παρουσιαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινητικός επικήδειος από τον Παύλο με… πολιτικά μηνύματα

Το Κ13 σημαίνει «Κωνσταντίνος 13ος», γιατί όπως εξήγησε: «Είναι ο 13ος Βασιλιάς Κωνσταντίνος, αν ακολουθήσεις το βυζαντινό τυπικό».

Συγκεκριμένα όπως είπε: «Λοιπόν, Κωνσταντίνος ο 11ος, ο Παλαιολόγος, πτώση, Άλωση της Βασιλεύουσας, 1453, ο 12ος είναι ο στρατηλάτης των Βαλκανικών και παππούς, βασικά, θείος του Κωνσταντίνου και 13ος ο Κωνσταντίνος. Έτσι υπέγραφε, αν και επισήμως στην ελληνική δυναστεία είναι ο Κωνσταντίνος ο Β’, ατύπως, είναι ο 13ος, εάν ακολουθήσεις το βυζαντινό τυπικό. Η δε μητρόπολη θα τον κηδεύσει με το βυζαντικό τυπικό κι αυτό έχει τη σημασία του».

Σημειώνεται πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη και η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα.

Δείτε το βίντεο από το 7:20

Προηγούμενο άρθροΚΕΟΣΟΕ: Υπό αμερικανική έρευνα η ευρωπαϊκή επισήμανση κρασιού
Επόμενο άρθροΤρίκαλα: Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι αγρότες