Γ. Οικονόμου: Εκτροπή Τσίπρα – Αμφισβητεί τη λαϊκή κυριαρχία, τον κοινοβουλευτισμό και τη συνταγματική τάξη

«Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά». Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από το νομοθετικό έργο της Βουλής.

Με οξύτατους χαρακτηρισμούς επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα το μέγαρο Μαξίμου μετά την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το νομοθετικό έργο της Βουλής, πιέζοντας για την άμεση προκήρυξη των εκλογών μέσω της αμφισβήτησης της πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχίσει το έργο της.

Γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού

Ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Τσίπρα στο Ζάππειο, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κίνηση αμφισβήτησης του κοινοβουλευτισμού, της συνταγματικής τάξης και της λαϊκής κυριαρχίας.

Κάνοντας λόγο για κατρακύλα και εκτός ορίου κατήφορο που έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα όπως είπε και τον κατηγόρησε για εγχείρημα εκτροπής και απονομιμοποίησης της λειτουργίας της Βουλής.

Απέτυχε θεσμικά και εκβιάζει

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

»Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει.

Ολοκληρωτική νοοτροπία

»Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας.

»Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας».

 
 
Προηγούμενο άρθροΕυ. Aποστολάκης: Καλώς να ορίσουν οι Τούρκοι – Και εμείς βράδυ θα πάμε
Επόμενο άρθροΚρήτη: «Έσπασε» τα ισόβια η Γαλλίδα που σκότωσε τον άντρα της με ψαλίδι