Τάσος Γαϊτάνης: «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» το δίλημμα των επόμενων εκλογών

Τι είπε σε συνέντευξη ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

«Ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, το κάναμε πράξη. Παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαιτάνης επισημαίνει ότι μεσούσης της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε η εισβολή την Ρωσίας στην Ουκρανία  στη χώρα μας μεταξύ άλλων, αυξήθηκε το 2022 δύο φορές ο κατώτατος μισθός και -όπως λέει- θα αυξηθεί άλλη μια εφέτος, ενώ επιστράφηκε αναδρομικά το 60% της αύξησης ηλεκτρικού ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια, θεσμοθετήθηκε μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα, επιστράφηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, και ενισχύθηκαν επιπλέον τα ευάλωτα νοικοκυριά. Προς τούτο ο κ. Γαιτάνης υπογραμμίζει ότι «το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Τέλος, ο κ. Γαϊτάνης, ο οποίος θα διεκδικήσει στις εκλογές την ψήφο των πολιτών του Νότιου Τομέα της Αθήνας με τη ΝΔ, μιλάει για το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΝΔ έναντι των αντιπάλων της, και για την ακρίβεια που πλήττει την αγορά, ενώ εκτιμά ότι το θέμα των παρακολουθήσεων δεν θα επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Τάσου Γαϊτάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Κύριε Γαϊτάνη ποιο είναι το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών;

ΑΠ: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η σταθερότητα της χώρας. Αν οι Έλληνες θα επιλέξουν να δώσουν δεύτερη εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσει την επιτυχημένη πολιτική με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες δουλειές και ασφάλεια για τη χώρα ή θα επιλέξουν την οπισθοδρόμηση και τον λαϊκισμό που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας. Εμείς θα εξηγήσουμε στους Έλληνες τι έχουμε καταφέρει τα τελευταία τριάμιση χρόνια και το δίλημμα των επόμενων εκλογών προς τους πολίτες θα είναι σαφές. Ποιος Πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας; Ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας;

ΕΡ: Μέχρι στιγμής κ. Γαϊτάνη τα μηνύματα για το επίπεδο του επερχόμενου προεκλογικού αγώνα δεν είναι αισιόδοξα. Η πόλωση φαίνεται ότι θα επικρατήσει. Προτίθεται να κάνει κάτι το κόμμα σας ώστε να διασφαλίσει ένα επίπεδο αντιπαράθεσης αντάξιο μιας δυτικοευρωπαϊκής χώρας;

ΑΠ: Εμείς από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση του τόπου, εφαρμόζουμε αποτελεσματικές πολιτικές που ενδυναμώνουν την κοινωνία και τους πολίτες. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, αντί για προτάσεις και πολιτική κριτική, έχει επιλέξει την τοξικότητα και τη χρήση προσβλητικών χαρακτηρισμών έναντι του Πρωθυπουργού. Δεν τον ακολουθήσαμε σε αυτό τον κατήφορο και ούτε θα το κάνουμε. Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στην προβολή του μετρήσιμου κυβερνητικού μας έργου και προτιμούμε τη σύγκριση από τη σύγκρουση. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει τεκμηριωμένα επιχειρήματα και προτάσεις για το μέλλον της χώρας και όχι να εγκαταλείπει το κοινοβούλιο, ή να θέτει ανιστόρητα και προσβλητικά ερωτήματα του τύπου «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία». Η πόλωση και ο διχασμός είναι επιλογές ήττας και δεν είναι στη φαρέτρα της Νέας Δημοκρατίας. Δυστυχώς, όμως είναι στις επιλογές του κ. Τσίπρα. Εμείς θα επιμείνουμε στον ορθό πολιτικό λόγο και είμαι βέβαιος ότι η επιλογή αυτή θα επικροτηθεί από τους πολίτες.

ΕΡ: Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια σε όλα τα είδη. Γιατί να ψηφίσει κάποιος τη ΝΔ που επί των ημερών της γιγαντώθηκε το φαινόμενο;

ΑΠ: Πράγματι, όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι πολίτες δυσκολεύονται. Αυτό οφείλεται κατά βάση στην παγκόσμια ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος Πούτιν και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μας κατηγορεί η αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση με στοχευμένες πολιτικές έχει μετριάσει τις συνέπειες της αύξησης του πληθωρισμού, λαμβάνοντας μέτρα με θετικό πρόσημο. Ειδικότερα, ενισχύσαμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας με περίπου 8 δις ευρώ, μειώσαμε σε μόνιμη βάση 57 φόρους, εφαρμόσαμε το μέτρο του fuel pass, δόθηκαν αυξήσεις στους συνταξιούχους μετά από 12 χρόνια, βρίσκεται σε εφαρμογή το καλάθι του νοικοκυριού. Ενώ συνέβησαν όλα αυτά, αυξήθηκε το 2022 δύο φορές ο κατώτατος μισθός και θα αυξηθεί άλλη μια εφέτος. Επίσης, επιστράφηκε αναδρομικά το 60% της αύξησης ηλεκτρικού ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια. Θεσμοθετήθηκε μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα, επιστράφηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ ενισχύθηκαν επιπλέον τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ο πληθωρισμός στη χώρα μας βρίσκεται σήμερα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αυτό συνέβη εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινωνία όσο η οικονομία πηγαίνει καλά.  Κατά τη γνώμη μου, στο τέλος της θητείας οι πολίτες θα κρίνουν θετικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και θα μας δώσουν εντολή δεύτερης θητείας.

ΕΡ: Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιο πιστεύετε ότι είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΝΔ;

ΑΠ: Εμείς ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, το κάναμε πράξη. Παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Κοιτάμε τους Έλληνες πολίτες στα μάτια και τους λέμε την αλήθεια. «Το είπαμε, το κάναμε» είναι το σύνθημά μας. Δεν υποσχόμαστε λεφτόδενδρα που δεν υπάρχουν. Σε αντίθεση, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ταυτισμένος στην συνείδηση του Ελληνικού λαό με τον λαϊκισμό, την τοξικότητα και το ψέμα. Έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν μπορεί να αντιληφθεί τις αγωνίες της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν του και να υποστηρίξει το κυβερνητικό του έργο και ούτε έχει και να προτείνει κάτι για το μέλλον της χώρας. Το πλεονέκτημα της ΝΔ είναι πως τηρεί τις υποσχέσεις της και βελτιώνει τις ζωές όλων των Ελλήνων.

ΕΡ: Το θέμα των παρακολουθήσεων δεν θα επηρεάσει την κοινή γνώμη κατά την άποψη σας;

ΑΠ: Κατά τη γνώμη μου το ζήτημα των παρακολουθήσεων δεν απασχολεί την κοινωνία. Αυτό το μήνυμα λαμβάνω από την καθημερινή επικοινωνία που έχω με τους πολίτες, αλλά η ίδια εικόνα προκύπτει και από τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Αυτό πιστεύω πως συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί οι πολίτες πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με τις παρακολουθήσεις και δεύτερον διότι θεωρούν ότι είναι ικανός να το αντιμετωπίσει θεσμικά. Ο Πρωθυπουργός σε όλα τα θεσμικά ζητήματα που αντιμετώπισε στη θητεία του έδωσε λύσεις.

ΕΡ: Εσείς αναμένεται να πολιτευτείτε στο νότιο τομέα της Αθήνας. Τι καινούργιο κομίζετε ώστε οι ψηφοφόροι να σας ψηφίσουν σε σχέση με αυτούς που ήδη γνωρίζουν; 

ΑΠ: Τριάμισι χρόνια τώρα από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου έχω δώσει τις δικές μου μάχες για να υποστηρίξω το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας. Έχω αποδείξει πως μπορώ να συμμετέχω ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο και να υπερασπίζομαι τις ιδέες της παράταξής μας. Από την άλλη, η 20ετής επιστημονική και επαγγελματική μου πορεία και η εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση δείχνουν ότι έχω γνώση της καθημερινότητας, των πραγματικών προβλημάτων του πολίτη, αλλά και των τοπικών προβλημάτων. Προέρχομαι από την κοινωνία του Νοτίου Τομέα κι έχω αποδείξει ότι έχω τη δυνατότητα να ενισχύσω την πολιτική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, διαθέτω τη γνώση κι έχω και το όραμα να εκπροσωπήσω το Νότιο Τομέα, την περιοχή με τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύω ο συνδυασμός όλων αυτών των χαρακτηριστικών θα αξιολογηθεί θετικά από τους συμπολίτες μου!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Τσιάρτας: «Αν ζούσε ο πατέρας δεν θα αποδεχόταν την κατάσταση», λέει η Ελευθερία Τσιάρτα – «Δεν θέλω καμία σχέση»
Επόμενο άρθροΚορυδαλλός: Σε καραντίνα το γηροκομείο