Σε κλίμα οδύνης το 40ήμερο μνημόσυνο του Παναγιώτη Τζένου

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης τελέστηκε το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά το 40ήμερο μνημόσυνο του δημοσιογράφου και γενικού διευθυντή Μέσων του ομίλου «Παραπολιτικά» Παναγιώτη Τζένου.

Το «παρών» έδωσαν εκτοντάδες συνέδελφοί του, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας, σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό του ομίλου των Παραπολιτικών, ύπο τον εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη Τζένου – Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου

Στο μνημόσυνο του Παναγιώτη Τζένου βρέθηκαν και αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκη Κεραμέως, Νότης Μηταράκης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Στέλιος Πέτσας, Κώστας Κατσαφάδος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Λευτέρης Οικονόμου, Γιώργος Κώτσηρας, Σοφία Βούλτεψη, Παύλος Μαρινάκης.

Επίσης παρέστησαν βουλευτές από όλα τα κόμματα. Μεταξύ άλλων οι Νικήτας Κακλαμάνης, Μπάμπης Αθανασίου, Χάρης Θεοχάρης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Τραγάκης, Γιάννης Μελάς, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Γιάννης Καλλιάνος Φίλιππος Φόρτωμας, Νίνα Κασιμάτη, Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου.
Επίσης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Παράλληλα, έδωσαν το «παρών» οι Αντώνης Νικοπολίδης, Αλέξης Κούγιας, Μανώλης Κονταρός, ενώ παρέστη και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και πλήθος άλλων εκπροσώπων από των χώρο της δημοσιογράφιας.

«Πραγματικά γεμάτος αγάπη και στοργή άνθρωπος»

Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πειραιώς και Νήσων, κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε με λόγια καρδιάς για τον Παναγιώτη Τζενο «ενός προσώπου που με τρόπο απέραντα δυναμικό φιλάνθρωπο διεισδυτικό κέρδισε τις καρδιές μας, την αγάπη μας και την φιλία».

«Μαζί με την Ανδριάνα έφταξαν μία θαυμάσια οικογένεια με έναν θαυμαστό καρπό, τον Γιαννάκη, αλλά και έναν πλούτο πνευματικό, υπαρξιακό, αλήθειας και κοινωνικής δράσης και προς εμάς. Ο Παναγιώτης παρ’ όλη την εξωτερική του δύναμη ήταν ένας πολύ ευαίσθητος, πραγματικά γεμάτος αγάπη και στοργή άνθρωπος. Κι εμείς εδώ στον Πειραιά και ειδικότερα στην καθημάς μητρόπολη έχουμε απολαύσει πλειστάκις αυτής της παμφαεστάτης αγάπης του και της μεγάλης του στοργής» σημείωσε ο μητροπολίτης Πειραιά.

«Πλήρωσε το κοινό του βίου χρέος πολύ ενωρίς. Έφυγε λοιπόν για την χώρα των Μακάρων, τον πραέων, της πνευματικής διαστάσεως του Παναγίου Θεού για να καταδειχθεί άξιος της επουρανίου κλήσεως. Και θέλω να σας πω αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές μου, ότι ο Παναγιώτης ήταν ένα βαθιά θρησκευόμενο πρόσωπο.

»Με βαθιά πίστη στον Πανάγιο Θεό, με δυναμική θεία κοινωνία, ύπο το σεπτό πετραχείλι του γέροντος Εφραίμ, καθηγουμένου Μονής Βατοπαιδίου. Και με αυτή την πίστη, λοιπόν, ως πνευματικό όχημα πορεύτηκε στους ουρανούς, έχοντας πάντοτε τα εύσημα μιας αληθηνής διακονίας αγάπης για τον άνθρωπο και την ζωή» συμπλήρωσε.

«Μέσα από την αληθινή δημοσιογραφία, μαζί με τον αυτάδελφό του, πνευματικά, τον Γιάννη Κουρτάκη, δημιούργησαν τον θαυμαστό οργανισμό, ο οποίος δυναμικά, φιλάνθρωπα και τόσο αληθινά εξαγγέλλει το καινούργιο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην αποτυχία της Ιστορίας. Δεόμεθα στον Πανάγιον Θεόν να καταπέμψει ουράνια παραμυθία στην Ανδριάνα και τον Γιάννη, να γνωρίζουν ότι έχουν έναν δυναμικό πρεσβευτή ενώπιον του θρόνου της Χάριτος.

»Δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ ότι στην καταστροφική πυρκαγιά του Υμηττού, όταν κατεστράφησαν οι εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας, το ίδιο βράδυ εκπέμπαμε από τον πομπό των Παραπολιτικών, με άμεση ενέργεια και δυναμική παρέμβαση του αγαπημένου μας Παναγιώτη. Είμεθα ευγνώμονες στον Θεό που μας τον χάρισε. Και να γνωρίζετε ότι η δική του προσευχή πλέον θα σας συνοδεύει στην πορεία του βίου σας» κατέληξε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι «Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ»
Επόμενο άρθροΚυπριακές εκλογές: Η ακτινογραφία της ψήφου στον δεύτερο γύρο