Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνει νέο τοπόσημο της πόλης (βίντεο)

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως το Μουσείο, με το νέο του «πρόσωπο», θα αποτελέσει μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες.

«Έχω την βαθιά πεποίθηση ότι ένα προσωπικό μου όνειρο γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης επέκτασης και αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Το πολιτικό μου γραφείο ήταν για πολλά χρόνια λίγους δρόμους πιο πέρα, στην Χαλκοκονδύλη. Περνούσα συχνά μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο», διηγήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Έζησα ταυτόχρονα τα χρόνια της υποβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και πάντα ήταν στο μυαλό μου αυτή η ιδέα, του πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε μια σημαντική παρέμβαση στο πιο σημαντικό μας μουσείο, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, πώς θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα νέο τοπόσημο και κυρίως να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εμβληματικό έργο ως μια ευκαιρία, για να αναβιώσει ουσιαστικά μια ολόκληρη γειτονιά».

«Με πολύ και σκληρή δουλειά και μεθοδική παρακολούθηση είμαστε σήμερα στο σημείο να έχουμε κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα αποτελέσει μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο περισσότερους επισκέπτες».

Δείτε το βίντεο:

Ευχαριστίες στους αρχιτέκτονες και τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στα αρχιτεκτονικά γραφεία που ετοίμασαν τη μελέτη του προσχεδίου του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας άνοιξαν τα μάτια σε έναν καινούργιο κόσμο». Για να τους εκφράσει, αμέσως μετά, τις θερμές ευχαριστίες του.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την σύζυγό του για την συμβολή της στην υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την σύζυγό μου, την Μαρέβα, η οποία αθόρυβα υπήρξε η καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

«Προφανώς, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, έχουμε όμως το χρονοδιάγραμμα, έχουμε και το απαραίτητο εργαλείο, τον οδικό χάρτη για το πώς θα δρομολογήσουμε τις μελέτες, που θα κοστίσουν αρκετά χρήματα, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το έργο αυτό», προσέθεσε.

«Πρόθεσή μας είναι όλες οι μελέτες να χρηματοδοτηθούν από ιδιωτικές δουλειές και, στη συνέχεια, η κατασκευή του Μουσείου και του περιβάλλοντα χώρου να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους», κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Γλύξμπουργκ: Στην Αθήνα για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Επόμενο άρθροΗ απάντηση του Δ. Αθηναίων για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου κάτω από την Ακρόπολη