Θεσσαλονίκη: «Οι συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία θα διερευνηθούν σε βάθος» – Οι δηλώσεις του Κ. Ζέρβα για το ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός»

Οι δηλώσεις του δημάρχου έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Όταν χάνεται η ζωή ενός παιδιού, καμία ημέρα δεν μπορεί να είναι όπως η προηγούμενη», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλεια του 2,5 ετών κοριτσιού στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός».

Την ίδια ώρα ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι «οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία θα διερευνηθούν σε βάθος».

Ειδικότερα, στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατο της μικρής Άννας. Δεν υπάρχουν λόγια. Το Ίδρυμα έχει τη δική του ιστορία προσφοράς για πάνω από έναν αιώνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι εκεί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Οι γιατροί που κατά καιρούς έχουν εργαστεί εκεί είναι εξαιρετικοί επιστήμονες με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία θα διερευνηθούν σε βάθος. Πλάι στην έρευνα των αρχών, από την πρώτη στιγμή ζήτησα και εγώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τα πιο θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την τραγική μητέρα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός» σε γραπτή δήλωσή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο αρχικά εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη προς τη μητέρα του παιδιού, επισημαίνοντας πως «παρόμοιος πόνος καταλαμβάνει και όλο το προσωπικό του ιδρύματος για το αγγελούδι που χάθηκε».

Τόνισε πως στηρίζει το προσωπικό του ιδρύματος και τα «περαιτέρω είναι θέμα της Ένορκης Διοικητικής Εξετάσης (ΕΔΕ)».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου:

«Ως άνθρωπος αλλά και ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ‘Άγιος Στυλιανός’ αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στη μητέρα του παιδιού που χάθηκε. Είναι ένα γεγονός που καμία μητέρα δεν αξίζει να ζήσει. Παρόμοιος πόνος καταλαμβάνει και όλο το προσωπικό του ιδρύματος για το αγγελούδι που χάθηκε. Πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο ίδρυμα, λαμβάνοντας τη φροντίδα του: τάισμα,  καθαριότητα, ιατρική μέριμνα, παιχνίδι κλπ. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι εντός των επόμενων ημερών κατόπιν δικαστικής απόφασης το παιδί θα γυρνούσε στη μητέρα του. Για εμάς, κάθε επιστροφή παιδιού στη φυσική του οικογένεια είναι μια νίκη. Στηρίζω το προσωπικό του Ιδρύματος, γνωρίζοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον που έχει για όλα τα παιδιά που φιλοξενούμε και πιστεύω ότι όλοι έκαναν αυτό που θα έκαναν και για τα δικά τους παιδιά. Τα περαιτέρω είναι θέμα της ΕΔΕ, που άμεσα διατάχθηκε, και της Δικαιοσύνης, την οποία εμπιστεύομαι».

Προηγούμενο άρθροΑυτοψία δημάρχου Φυλής σε έργα διάνοιξης νέων οδών και στο αντιπλημμυρικό της Πηνειού (βίντεο, φώτο)
Επόμενο άρθροΣτο Μαξίμου ο Άντονι Μπλίνκεν: «Μας ενώνει η ιδέα της Δημοκρατίας» είπε για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ