Κ. Μητσοτάκης: Στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση (βίντεο)

Εκδήλωση, με θέμα "4 Χρόνια Έργο για την Παιδεία. Αλλαγή Στην Πράξη", από το υπουργείο Παιδείας, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «4 χρόνια έργο για την Παιδεία-Αλλαγή στην πράξη» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

«Μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες μιλούσαμε εδώ και δεκαετίες επιτέλους υλοποιούνται και σίγουρα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε ναι στον κεντρικό πυρήνα του προγράμματος μας για την εκπαίδευση όπως ακριβώς τα παρουσιάσαμε πριν από τις εκλογές του 2019 τα είπαμε και τα κάνουμε πράξη. Ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στηχθεσινή εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «4 χρόνια έργο για την Παιδεία-Αλλαγή στην πράξη» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «θα ήθελα να επιφυλάξετε το πιο θερμό σας χειροκρότημα όχι σε μένα, αλλά σε αυτούς που έκαναν πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο παρουσιάσαμε, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα στελέχη του υπουργείου παιδείας».

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

«Δεν σας κρύβω, συνέχισε, ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια, αλλά κυρίως ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μας, τους οποίους με κάποιο τρόπο ακούμπησε αυτή η πολύ σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία υλοποιούμε. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση.

«Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής χτίζονται πρωτίστως μέσα από την αξιοπιστία των λόγων και των έργων. Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην ίσως σημαντικότερη παρέμβασή μας που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που δεν είναι άλλη από τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες, το αποδείξαμε στην πράξη. Ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει γίνει πρέπει να έχει συνέχεια. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν υπάρχει ένα πεδίο όπου οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της δικιάς μας παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε επίπεδο αντίληψης, σε επίπεδο ιδεοληψιών που έρχονται από το χθες, είναι τόσο έντονο είναι ο τομέας της παιδείας.

Η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει για να μην ακυρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο έγινε και να μην επιστρέψουμε σε άλλες εποχές, τις οποίες θέλουμε να αφήσουμε πίσω» συμπλήρωσε.

Προηγούμενο άρθροΜαξίμου: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλύπτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πού «έχασε» τη φωνή του
Επόμενο άρθροΔήμος Αθηναίων: Αρχίζουν οι εργασίες για την ανάπλαση της Λεωφόρου Βασ. Όλγας (φώτο)