Μαξίμου: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλύπτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πού «έχασε» τη φωνή του

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην Αθήνα κατέφθασελ, χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν  προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ήρθε αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Στα πρώτα λεπτά της συζήτησης των δύο ανδρών, ο Άντονι Μπλίνκεν φανερά βραχνιασμένος, δυσκολεύεται να μιλήσει, με τον ίδιο να μη διστάζει να αποκαλύψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η φωνή του έκλεισε όσο βρισκόταν στην Τουρκία.

Μητσοτάκης: Ελλάδα – ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά

Κατά τον διάλογο που είχαν και οι δύο μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ επισημαίνοντας τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή.

«Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ευελπιστούμε και μετά από αυτόν τον καιρό να μην εξαρτώμαστε τόσο από το ρωσικό αέριο».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν εμβαθύνει περισσότερο οι σχέσεις τους τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε ενεργειακό επίπεδο.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την μεγάλη καταστροφή που έπληξε τους γείτονές μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «η καρδιά μας ράγισε, ήμασταν από τους πρώτους που στείλαμε βοήθεια».

«Όσο κι αν υπάρχουν σημαντικές πολιτικές διαφορές με τους γείτονές μας, οι λαοί μας είναι κοντά και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να χτίσουμε πάνω σε ατό το δέσιμο» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα 7 μονάδων για τη ΝΔ – Κυβέρνηση συνεργασίας ζητά το 47%
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση (βίντεο)