Επικράτηση της ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ

Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια η παράταξη της ΔΑΚΕ επικράτησε στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ κερδίζοντας 19 από τις 31 έδρες στο ΔΣ

Την πρώτη θέση για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια κατέκτησε η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα η ΔΑΚΕ κέρδισε 19 από τις 31 έδρες στο ΔΣ, και ακολουθούν με 6 έδρες η παράταξη της οποίας ηγείται ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, 3 έδρες η παράταξη του νυν προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη, 2 έδρες η παράταξη της ΠΑΣΚΕ και 1 έδρα η Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ).

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ, Αντώνης Καρράς κάνει λόγο για ιστορικής σημασίας νίκη η οποία οφείλεται όπως τονίζει στην ειλικρίνεια με την οποία απευθύνθηκε η παράταξη στους εργαζόμενους στην επιχείρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της ΔΕΗ, τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και τις κεντρικές επιλογές στρατηγικής που καθόρισαν τόσο την πορεία της επιχείρησης όσο και τη θέση των εργαζόμενων.

Η ΔΑΚΕ εκλέγει επίσης 7 από τους 11 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Η καταμέτρηση των σταυρών για τα μέλη του ΔΣ θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Η συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα αναμένεται ως τα μέσα Μαρτίου.

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Το «ευχαριστώ» της 6χρονης Φατμά στους άνδρες της ΕΜΑΚ
Επόμενο άρθροΟικονόμου σε Τσίπρα για τη στήριξη στον Παππά: «Τραμπισμός αλά γκρέκα»