Οικονόμου σε Τσίπρα για τη στήριξη στον Παππά: «Τραμπισμός αλά γκρέκα»

«…για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο ‘κρατάει’ ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Οικονόμου.

Απόψεις που συνιστούν «τον τραμπισμό αλά γκρέκα» και παραπέμπουν σε «ολοκληρωτικά  καθεστώτα», χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποστήριξη που παρέχει στο Νίκο Παππά ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου απαντάει με αυτόν τον τρόπο στην ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οποία αναφέρει ότι «η απόφασή του Ειδικού Δικαστηρίου είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα».

«Τραμπισμός αλά γκρέκα»

«Σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός» αναφέρει αρχικά ο κ. Οικονόμου για να σχολιάσει ότι: «Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου».

Και τρεις ερωτήσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα

«Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος» προσθέτει ο Γιάννης Οικονόμου.

Τέλος επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης του παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος. Οφείλει να απαντήσει:

  • Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;
  • Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;
  • Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; Αν όχι τότε για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».
Προηγούμενο άρθροΕπικράτηση της ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο Παππάς τον Τσίπρα» (βίντεο)