Τέμπη: Ο Νίκος Δένδιας ευχαριστεί τους πολίτες από όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση στην Ελλάδα

Χιλιάδες πολίτες αλλά και οι κυβερνήσεις κρατών από όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ένα θερμό «ευχαριστώ» απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε όλους εκείνους τους ανθρώπους από τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, που έσπευσαν να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter: «Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό. Εκφράζουμε τη βαθιά μας εκτίμηση σε όλους όσους πρόσφεραν ένα ευγενικό μήνυμα υποστήριξης προς τον @GreeceMFA και τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές».

A warm thank you to all the citizens around the world who expressed their solidarity with the 🇬🇷 people. We extend our deep appreciation to all who offered a kind message of support addressed to @GreeceMFA and the Greek diplomatic & consular authorities, so far, in: pic.twitter.com/bJodY4HMyG

— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 2, 2023

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από πολίτες και κυβερνήσεις

Εκατοντάδες μηνύματα αλληλεγγύης υπάρχουν από προχθές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο από τις επίσημες αρχές ξένων κρατών, αλλά κυρίως από απλούς πολίτες, οι οποίοι συμπάσχουν στο πένθος των Ελλήνων για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι πρωτοστατούν στα μηνύματα συμπαράστασης οι Τούρκοι, οι οποίοι, άλλωστε, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, έσπευσαν να ζητήσουν από την δική τους κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από την Ελλάδα, μετά τη δική τους εθνική τραγωδία που μετρά πάνω από 47.000 νεκρούς στους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα.

Κατά τα λοιπά, ηγέτες από όλο τον κόσμο, όπως οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Τζο Μπάντεν, της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αλλά και η πρόεδρος της Κομισιόν, στα γραφεία της οποίας οι σημαίες την Τετάρτη κυμάτιζαν μεσίστειες,  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, καθώς και οι διπλωματικές αρχές από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: «Στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας» – Το βίντεο του CNN Turk
Επόμενο άρθροΤέμπη: Θα μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία από το σύστημα τηλεειδοποίησης;