Θάνος Πλεύρης για Ωρωπό: «Πρόκειται για απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού»

Ο υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε σχετικά με το απάνθρωπο περιστατικό στον Ωρωπό

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μίλησε στο Mega σχετικά με το απάνθρωπο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό, όπου δύο νοσηλευτές κλήθηκαν να παραλάβουν μία ηλικιωμένη, την οποία ωστόσο, επέλεξαν πρώτα να πλύνουν με πιεστικό λάστιχο και ύστερα να τη βάλουν στο ασθενοφόρο.

Οι εικόνες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα, ο ένας από τους δύο υπαλλήλους τέθηκε σε αργία.

«Μιλάμε για απαράδεκτο και απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια του βασανισμού ενός ατόμου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι ιδιωτικό ασθενοφόρο που συμβάλλεται με τον Δήμο Ωρωπού και στα οποία το υπουργείο Υγείας δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου. Ούτε εγκρίνονται, ούτε αδειοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας», εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

Αποκάλυψε όμως πως ο ένας από τους δύο άντρες είναι υπάλληλος  και στο Δαφνί. «Δεν έχει καμία θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχει ήδη τεθεί σε αργία και παράλληλα προχωρά η διαδικασία του πειθαρχικού» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική προσέγγιση των διασωστών του ΕΚΑΒ.

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι από τους ανθρώπους που είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι κι έχουν φοβερή ανθρωπιστική εκπαίδευση. Ακόμα και όταν υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να καθαρίσουν τον άνθρωπο για να μπει στο ασθενοφόρο, το κάνουν με απολύτως ανθρώπινο τρόπο» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στα Τέμπη: Η πρώτη αποτίμηση των στοιχείων και ο ρόλος του καταγραφικού
Επόμενο άρθροΘλίψη στον Βόλο: Πατέρας και κόρη πέθαναν με διαφορά μισής ώρας