Τέμπη: Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με Κ. Μητσοτάκη – Έρχονται ειδικοί για τους σιδηροδρόμους στην Αθήνα

Ειδικοί του Οργανισμού της ΕΕ για τους Σιδηροδρόμους θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ταχεία και άμεση ανταπόκρισή της στο ελληνικό αίτημα.

Επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε  η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη, που έφερε στο προσκήνιο την άσχημη κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, συζητήθηκε η περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Η ίδια ανακοίνωσε πως ειδικοί της ΕΕ, «θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

«Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων πρωταρχικής σημασίας»

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

Η Κομισιόν  και ειδικοί της @ERA_railways θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας»,  αναφέρει σε ανάρτησή της στο Τwitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η απάντηση Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός απάντησε, επίσης μέσω Twitter, ευχαριστώντας την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ταχεία και άμεση ανταπόκρισή της στο ελληνικό αίτημα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βασιζόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προηγούμενο άρθροΤηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου
Επόμενο άρθροΤέμπη: ΛΟΚατζήδες αποτίουν φόρο τιμής στον Κυπριανό Παπαϊωάννου – Συγκινητικό βίντεο