Τέμπη: ΛΟΚατζήδες αποτίουν φόρο τιμής στον Κυπριανό Παπαϊωάννου – Συγκινητικό βίντεο

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί ο φόρος τιμής που απέτισαν οι άνδρες των ΛΟΚ στον 23χρονο Κύπριο φοιτητή Κυπριανό Παπαϊωάννου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Στην κηδεία του 23χρονου Κυπριανού, οι ΛΟΚατζήδες φώναξαν ένα σύνθημα προς τιμήν του, κάνοντας τον κόσμο να ανατριχιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρήνος στην κηδεία της Ελπίδας Χούπα που επέβαινε στο μοιραίο τρένο

«Δεν θέλω δόξες και τιμές

Στεφάνια και αψίδες

Μονάχα στην κηδεία μου

Να ρθουν οι ΛΟΚατζήδες

Μια ζώνη ρίψεως

Στον τάφο μου αφήστε

Το πάθος μου αλεξίπτωτα

Γύρω γύρω ρίξτε

Δεν θέλω η μανούλα μου

Για μένανε να κλάψει

Μόνο στον ξύλινο σταυρό

Ο Τολμών Νικά να γράψει» λένε οι άνδρες των ΛΟΚ.

Το βίντεο, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, δημοσίευσε ο Σωτήρης Παπαδόπουλος και προέρχεται από πατέρα παιδιού που είναι στα ΛΟΚ.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη όπου διέμενε με το μοιραίο τρένο, μετά από διακοπές με την αρραβωνιαστικιά του. Η σορός του βρέθηκε στο δεύτερο βαγόνι.

Υποτροφία του ΑΠΘ στη μνήμη του Κυπριανού

Τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στα Τέμπη, θα προτείνει η Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο ψήφισμά της για την απώλεια του φοιτητή, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφέρει ότι δικαιούχος της υποτροφίας θα είναι ένας Κύπριος ή μια Κύπρια που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Νομική Σχολή.

Μεταξύ άλλων, η Κοσμητεία αποφάσισε να συνδράμει την οικογένειά του στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται.

Η Κοσμητεία θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, στο ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Αυγόρου Κύπρου.

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με Κ. Μητσοτάκη – Έρχονται ειδικοί για τους σιδηροδρόμους στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΤέμπη: «Μύλος» με την αναρρωτική του επιθεωρητή – Αντιφάσεις και «μπαλάκι» ευθυνών