Για το δυστύχημα στα Τέμπη, τα λάθη που οδήγησαν σε αυτό αλλά και τους εμπλεκόμενους σε επίπεδο πολιτικής μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σχολίασε αρχικά τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις συνομιλίες από το σταθμαρχείο της Λάρισας, χαρακτηρίζοντάς τες «σοκαριστικές» και επισημαίνοντας πως «υπήρξε μια αλληλουχία σφαλμάτων εκείνο το βράδυ του δυστυχήματος, αλλά δεν είναι η μόνη αιτία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ίσως και σήμερα στον εφέτη ανακριτή οι «3» για τα Τέμπη – Ανοίγουν οι φάκελοι των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων

«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Ωστόσο δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν» δήλωσε ο κ. Οικονόμου απαντώντας στην ερώτηση εάν ηταν γνωστή η κατάσταση του ΟΣΕ στην κυβέρνηση.

«Είναι σαφές πως η εικόνα αυτή της διάλυσης που αναδείχθηκε από το δυστύχημα σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε μεταφερθεί ποτέ» συμπλήρωσε και τόνισε πως οι εμπλεκόμενοι με τον ΟΣΕ όφειλαν να γνωρίζουν για το «χάλι το μαύρο».

Είπε πως δεν μπορεί να είναι ανεκτό αυτό καθώς δεν μιλάμε για στοιχειώδεις αδυναμίες, αλλά για την νοοτροπία και την παθογένεια, το «ότι λουφάρω και φεύγω μισή ώρα νωρίτερα από τη βάρδια», «βάζω τον καινούριο για να κάνουν τα ρεπό οι παλιοί», «κάνω τον έξυπνο και παίρνω αναρρωτική για να μην μπλέξω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή δήλωσε πως το θέμα της υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες εκλογές είναι ακόμη ανοιχτό, ενώ είναι αυτονόητο πως πρέπει να μιλήσει, όπως όλοι όσοι εμπλέκονταν με το ζήτημα.

«Την ώρα που εμείς λέμε πως δεν είναι δυνατόν ο κ.Σπίρτζης να είναι εξαφανισμένος ή να βγαίνει και να λέει χωρίς αντίλογο πράγματα τα οποία δεν στέκουν για να υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει σε τίποτα, είναι αυτονόητο πως και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης πρέπει και θα πουν αυτά που πρέπει να πουν» εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτώμενος εάν ο κ. Καραμανλής θα εμφανιστεί ενώπιον της Βουλής απάντησε πως εκτιμά ότι θα παρουσιαστεί όπου του ζητηθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο.

«Η κυβέρνηση δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, όσοι υπουργοί μπορούν να συνεισφέρουν με την άποψή τους θα το κάνουν» ανέφερε.

Για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το 2017 έπρεπε να έχουν παραδοθεί 52 σταθμοί και 3 κέντρα τηλεδιοίκησης, αλλά τελικά παρελήφθηκαν 17 σταθμοί και κανένα κέντρο τηλεδιοίκησης.

Όλα τα στοιχεία θα κατατεθούν στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνους, ότι ήρθε ο Μητσοτάκης και διέλυσε τον σιδηρόδρομο, λες και δεν υπάρχουν χρόνιες παθογένειες στο δημοσίο.

Εμείς δεν αρνηθήκαμε ότι στη διάρκεια της 4ετίας δεν καταφέραμε να αλλάξουμε και να συγκρουστούμε με πράγματα που έρχονται από πολύ μακρυά. Όμως έχουμε ασυμβίβαστη διάθερη σύγκρουσης, ο κόσμος γνωρίζει πότε γίναν βήματα για να πάει το κράτος μπροστά και ποιοι τα έκαναν και ποιοι προέβαλαν αντιστάσεις».

Τέλος κάλεσε να μην μετατραπεί η τραγωδία σε έναν εμφύλιο μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής και τόνισε ότι οι ευθύνες θα αποσαφηνιστούν στα δικαστήρια.

Για τις διαδηλώσεις είπε ότι είναι υγιές πως η κοινωνία θελει να εκφράσει την αγωνία, την αγανάκτηση και την οργή της.

Προηγούμενο άρθροH κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν ήταν ένα «μεμονωμένο γεγονός»
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Τρόμος από την κατάρρευση τριών τραπεζών μέσα σε λίγα 24ωρα