Τέμπη: Σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων στο Σπόρτιγκ – «Συνεχίζουμε με οργάνωση και αγώνα»

«Οι ζωές μας ή το κέρδος. Συνεχίζουμε με οργάνωση και αγώνα» ήταν το θέμα μεγάλης σύσκεψης συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες Τετάρτη στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (φωτογραφία, επάνω, από 902.gr).

«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος»

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων, επικεντρώνοντας στα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης, μετά τις μεγάλες παλλαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων και τονίστηκε «η ανάγκη αγώνα ενάντια στην εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει τη ζωή και τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και για να αποδοθούν οι ευθύνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεκόρ 12ετίας έσπασαν οι κινητοποιήσεις για τα Τέμπη – Τι δείχνει δημοσκόπηση για τα συναισθήματα των πολιτών

Στην εισηγητική του ομιλία στη σύσκεψη, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρότεινε αγωνιστική συνέχεια όλο τον Απρίλη με το σύνθημα «οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία».

«Η δύναμή μας είναι στην οργάνωση, στον αγώνα, στην αλληλεγγύη» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Μαυροκέφαλος και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Να δυναμώσει ο αγώνας για:

Σύγχρονες μεταφορές

– Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

– Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

– Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Ελεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

– Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

– Συλλογικές συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

– Προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις εξώσεις.

Μέρες αγωνιστικής δράσης

– Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

«Ο Απρίλης να είναι μήνας όχι μίας επετειακής προετοιμασίας για τον γιορτασμό της 1ης Μάη. Αλλά μέρες αγωνιστικής δράσης για να βγουν κυριολεκτικά μπροστά οι δικές μας ανάγκες για σταθερή δουλειά, για εισόδημα για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, για κοινωνική ασφάλιση για όλους, υγεία παιδεία πολιτική προστασία» είπε ο Ν. Μαυροκέφαλος και κατέληξε:

«Η Πρωτομαγιά να είναι ένας ακόμα μεγάλος απεργιακός σταθμός αγωνιστικής κλιμάκωσης για τη ζωή που μας αξίζει, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο άρθρο«Θεωρητικός της ακροδεξιάς ο Μπαλτάκος έβαλε αγκυλωτό σταυρό στη φανέλα της εθνικής» – Το «κατηγορώ του ΜέΡΑ25
Επόμενο άρθροΤατάρ: Μπορεί να δούμε συμφωνίες ΑΟΖ της Τουρκίας με Αίγυπτο και Ισραήλ