Άκης Σκέρτσος στο MEGA: Δυσκίνητες οι κυβερνήσεις συνεργασίας

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μίλησε στο MEGA ενόψει των εκλογών 2023, που όπως σήμερα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει σενάριο συνεργασίας της ΝΔ -κατ αρχάς- με ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι δυσκίνητες και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κάτι τέτοιο.

«Η αυτοδυναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι η χώρα χρειάζεται στο τιμόνι ένα σταθερό χέρι για να διαχειρίζεται τις κρίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «μία από τα ίδια» και του ΠΑΣΟΚ «πρόταση ακυβερνησίας με όρους εξωπραγματικούς και αντιδημοκρατικούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κάνε τον θυμό, απόφαση αλλαγής» – Καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για τους νέους

Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολίασε ότι την απόφαση για αυτοδυναμία ή συνεργασία την παίρνουν οι πολίτες και ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης την οποία ελπίζει οι πολίτες να επιλέξουν. Η Ράνια Τζίμα ρώτησε με χιούμορ «θα έχουμε κάλπες μέχρι να σβήσει ο ήλιος;» με τον υπουργό να ξαναλέει ότι οι πρώτες είναι και οι κρίσιμες κάλπες.

«Η αντιπολίτευση κάνει την αδυναμία της στυλ. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας νομοτελειακά οδηγούν σε περιπλοκές στη διακυβέρνηση, σε πιο αργές ταχύτητες στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη πολιτικών. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη φέρουν από μισή έως μία μονάδα, λιγότερη ανάπτυξη στο ΑΕΠ τους, ακριβώς γιατί είναι δυσκίνητες. Η Ελλάδα, μία χώρα που έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι πρέπει να κάνει άλματα για να φτάσει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δεν το χρειάζεται αυτό. Χρειάζεται ένα σταθερό χέρι, μια δυναμική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να πάρουμε και να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για να βελτιώσουμε το εισόδημα των πολιτών, να μειώσουμε και άλλο τους φόρους, τις εισφορές, να φέρουμε επενδύσεις και ασφάλεια» υπεραμύνθηκε της αυτοδυναμίας ο υπουργός.

Προηγούμενο άρθροΗ ισραηλινή Μοσάντ βοήθηκε στην εξάρθωση ιρανικού τρομοκρατικού πυρήνα, που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΞάνθη: Εξαφανίστηκε ιερέας – Βρέθηκε το όχημά του αλλά αγνοούνται τα ίχνη του