Ανδρουλάκης για το «δεν τρώγομαι εύκολα» του Λοβέρδου – «Έχει διαγραφεί ήδη μία φορά»

Στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές 2023, μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσωπο που θα αποδεχόταν ως πρωθυπουργό σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του κόμματός του.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και για τις αντιδράσεις που έχει εκφράσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και τη δήλωση πως δεν είναι από «αυτούς που διαγράφονται εύκολα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: «Το μόνο πρόβλημα Ανδρουλάκη είναι το πρόσωπο; Η πολιτική Μητσοτάκη δεν είναι πρόβλημα;»

«Αυτός που το είπε έχει διαγραφεί ήδη μία φορά στο παρελθόν, άρα όλοι λειτουργούμε με κανόνες, βάσει σεβασμού της συλλογικότητας μας και με βάση την προοπτική της παράταξης», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός Τσίπρα και Μητσοτάκη»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της κυβέρνησης συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές 2023 σημειώνοντας πως υποψήφιος για πρωθυπουργός είναι οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας λέει ο ένας για τον άλλον ότι ήταν κακοί και επικίνδυνοι κυβερνήτες. Εγώ συμφωνώ μαζί τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον», είπε αρχικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ένα νέο ευρωπαϊκό υπόδειγμα διακυβέρνησης και για «καθαρές κουβέντες» με τον ελληνικό λαό, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες»

«Θωρώ ότι η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν. Αυτά τα πρόσωπα θα έρεπε να είναι υψηλού κύρους για να εκφράσουν αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω βλάψει τη χώρα. Δεν έχω στήσει υποκλοπές. Δεν έλεγα το ’14 Σεισάχθεια και μετά να παραδώσω τα κόκκινα δάνεια δισεκατομμυρίων, εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα στα «κοράκια» των funds και τώρα να τους εκβιάζουμε και να πάω να χύνω κροκοδείλια δάκρυα. Ούτε έλεγα στον κ. Μητσοτάκη ότι θα είμαι εμπόδιο στη θεσμική παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ και να βλέπουμε επίθεση στις ανεξάρτητες Αρχές, εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, συγκάλυψη σκανδάλων», είπε ακόμα.

«Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα πολιτικό σκάνδαλο της ΝΔ. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει το περιθώριο και την ανοχή του ελληνικού λαού. Κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Είμαι καθαρός απέναντι στον ελληνικό λαό και θέλω να παρουσιάσω νέο υπόδειγμα, ευρωπαϊκό και λέω τα βήματα που θα ακολουθήσω. Δηλαδή αν έχουμε μία ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό τότε με το σημερινό τοπίο, θα ξεκινήσουμε με την εντολή που θα πάρουμε προσπάθεια να υπάρχουν προγραμματικές συγκλήσεις. Εάν επιτευχθούν αυτές βάσει των προτεραιοτήτων που θέτουμε για τη χώρα, τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής. Δεν θα είναι ένα πρόσωπο που θα πω εγώ. Δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη είναι με πρόσωπα κοινής αποδοχής», προσέθεσε.

«Όποιος είναι στην κυβέρνηση αυτή θα συμφωνήσει στα πρόσωπα. Δεν θα είναι δική μου επιλογή το πρόσωπο. Με ενοχλεί ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν αλαζονικά ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», δήλωσε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για το τι έχει στο μυαλό του για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές και όπως είπε για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να έχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό.

«Το βράδυ των εκλογών ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα καθορίσει τους συσχετισμούς. Χτίζω και οικοδομώ μία σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό και του λέω πως θα πράξω αν μου δώσει ένα ισχυρό ποσοστό. Δεν κάνω παιχνίδια. Ο κ. Τσίπρας δεν είπε το 2015 πριν τις εκλογές ότι θα συγκυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε το 2019 ότι θα συγκυβερνήσει με το ΛΑΟΣ και ότι θα δώσει τρία κορυφαία υπουργεία στα ορφανά του κ. Καρατζαφέρη. Η θέση μου είναι ένα νέο πολιτικό υπόδειγμα και λέω ακριβώς τι θα πράξω μόλις μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό. Αν δεν έχουμε ισχυρό ποσοστό θα μείνουμε στην αντιπολίτευση. Αν έχουμε ένα χαμηλό ποσοστό ο λαός μας λέει πήγαινε στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πολιτικό συμπλήρωμα».

Όπως είπε αυτό που έχει στο μυαλό του είναι «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα δημιουργήσει συνθήκες καλύτερης προοπτικής».

Για τα Τέμπη και τις δεύτερες εκλογές

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη κάνοντας λόγο για «τομή» με το «δήθεν επιτελικό κράτος να απογυμνώνεται και να μην μπορεί να διασφαλίσει το πιο απλό που είναι η ασφάλεια των πολιτών στις μεταφορές».

«Είναι μία τραγωδία που δείχνει τη γύμνια του κράτους. Εγγυώμαι ότι δεν κανέναν δημόσιο οργανισμό δεν θα διορίσει κόμμα διοικητή. Θα γίνουν όλα με ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς για να πάρουν οι καλύτεροι Έλληνες τη θέση αυτή και να δουλέψουν υπέρ του εθνικού συμφέροντος», συμπλήρωσε.

Ακόμα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο περισσοτέρων της μίας εκλογικών αναμετρήσεων, σημειώνοντας πως ο ίδιος παρουσίασε τον «οδικό χάρτη για να μην πάει η χώρα σε αστάθεια για να έχει μία κυβέρνηση για την οποία ο λαός που θα ξέρει εκ των προτέρων τι θέλει να υλοποιήσει».

«Είναι καθαρά ένα νέο πολιτικό υπόδειγμα που θα βάλει εμπόδιο στον καθεστωτισμό, στην αλαζονεία και στο πελατειακό κράτος που έχουν καταβυθίσει τη χώρα», προσέθεσε.

«Όποιο κόμμα με ευθύνη του οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια, θα χρεωθεί την αστάθεια. Αυτό που κάποιοι δεν θέλουν την πρώτη Κυριακή να μας το επιβάλλουν με δεύτερες ή τρίτες εκλογές, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», είπε ακόμα και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «εργαλειοποιεί τον φόβο επαναφοράς του κ. Τσίπρα για να σταθεί όρθιος».

«Αν δεν ήταν ο κ. Τσίπρας αντιπολίτευση θα είχε πέσει ήδη η κυβέρνηση», είπε με νόημα και σημείωσε ότι όποιος οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία «για να σώσει την καρέκλά του, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθρο«Η τιμή για τους «φίλους» ήταν 100 ευρώ την ώρα» – Τι κατέθεσε η 14χρονη από τη Νέα Σμύρνη
Επόμενο άρθροΕκλογές: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες τα ποσοστά των κομμάτων – Με πόσα «κουκιά» βγάζουν κυβέρνηση