ΝΔ: «Κοινοβουλευτική γκάφα ΣΥΡΙΖΑ – Ζήτησε να τροποποιηθούν διατάξεις που δεν υφίστανται»

Η ΝΔ σημειώνει πως αυτά που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τροπολογία που επανακατέθεσε για το Πόθεν Έσχες των πολιτικών, έχουν ήδη προβλεφθεί με νόμο του 2023.

Για «προχειρότητα και υποκρισία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επανακατάθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση της τροπολογίας για να συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις των δανείων των πολιτικών προσώπων στο Πόθεν Έσχες.

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, πέραν της προχειρότητάς του, διακρίνεται και για την ακραία υποκρισία του», αναφέρει η Πειραιώς, στην ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, «στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να στοχοποιήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Ν. Παπαθανάση και να συνεχίσουν την εκστρατεία συκοφάντησής του, παρότι ο ίδιος έδωσε αναλυτικά όλες τις απαντήσεις στα ψεύδη του Documento, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική γκάφα».

Και προσθέτει: «Παρά το γεγονός ότι διαφημίζουν ότι απέχουν από τις ψηφοφορίες της Βουλής, κατέθεσαν τροπολογία που αφορούσε τη συμπλήρωση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες.

»Ποιας νομοθεσίας όμως; Του ν.3213/2003, που έχει ήδη καταργηθεί με την ψήφιση του ν.5026/2023, ο οποίος ρυθμίζει, πλέον, τα ζητήματα του Πόθεν Έσχες.

»Ζήτησαν, δηλαδή, να τροποποιηθούν διατάξεις που δεν υφίστανται», τονίζει η ΝΔ, σημειώνοντας: «Και τι ζήτησαν; Να προβλεφθεί ‘υποχρέωση ανάρτησης αποδεικτικών εγγράφων, με τις οποίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτύπωση των δεδομένων που αφορούν σε υποχρεώσεις από δάνεια, ιδίως εκείνα που χορηγούνται από τράπεζες κλπ…’».

«Έχει ήδη προβλεφθεί με νόμο του 2023 αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η Πειραιώς αναφέρει πως «αν, αντί της αερολογίας, αφιέρωναν λίγο περισσότερο χρόνο στην ουσία του νομοθετικού έργου, θα γνώριζαν ότι αυτό που με τόση σπουδή ζητάνε έχει ήδη προβλεφθεί από τις διατάξεις του ν.5026/2023 και ιδίως από το άρθρο 20 παρ.2 που προβλέπει ότι:

»’Στη Δ.Π.Κ. των υπόχρεων των άρθρων 4, της περ. α ́ του άρθρου 6 και της περ. α ́ της παρ. 1 του άρθρου 8 περιλαμβάνονται και οι δανειακές τους υποχρεώσεις προς ημεδαπά και αλλοδαπά πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και φυσικά πρόσωπα κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, εφόσον κάθε μία από αυτές υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Στη Δ.Π.Κ. των παραπάνω υπόχρεων περιλαμβάνεται και κάθε οφειλή που προέρχεται από διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, τέλη προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και εισφορές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ κατά την ημερομηνία του πρώτου εδαφίου”».

«Τόση προχειρότητα και καθόλου σοβαρότητα…», καταλήγει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Προηγούμενο άρθροΣτον «αέρα» οι πασχαλινές μετακινήσεις με τρένα
Επόμενο άρθροΓαλλία: Πέντε τράπεζες στο στόχαστρο της οικονομικής εισαγγελίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος