Κ. Μητσοτάκης: Με ισχυρή εντολή στις 21 Μαΐου θα είμαι πάλι πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πάτρα, είπε ότι «τίποτα στην Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2019».

«Θα είμαι και πάλι ο πρωθυπουργός με τη δική σας ισχυρή εντολή την 21η Μαΐου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η φετινή άνοιξη φέρνει και τη νέα νίκη, τη νέα τετραετία της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης ΝΔ».

«Ελάτε να βάλουμε μαζί το στοίχημα ότι θα είναι γαλάζια και η Αχαΐα», προσέθεσε, κάνοντας λόγο για «ένα ποτάμι που ενώνεται και θα πει ‘όχι δεύτερη φορά στη συμφορά’ και θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή».

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Θα κρίνουν αν θα πάμε μπροστά ή πίσω», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ανακτήσουμε επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023»

Υπενθύμισε τις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση από το 2019 και τόνισε πως η οικονομία έμεινε όρθια και η κοινωνία, παρά την προσπάθεια κάποιων να διχάσουν, έμεινε δυνατή και ενωμένη.

«Πολιτεία και πολίτες μαζί κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες», πρόσθεσε και υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019.

«Όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα, ναι, τα κάναμε», είπε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στις αυξήσεις στις συντάξεις και την ενίσχυση εκείνων που έχουν προσωπική διαφορά «με βάση το νόμο Κατρούγκαλου», στα ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και στην αναβάθμιση της ελληνικης οικονομίας που βρίσκεται ένα «σκαλί» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

«Η σημασία της επενδυτικής βαθμίδας έχει ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Υπό μία προϋπόθεση: να έχουμε μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. Και τότε δεσμεύομαι προσωπικά, η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τίποτα στην Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2019.

«Η χώρα σκορποχώρι, στην οποία δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ορθάνοιχτα στη στεριά δεν υπάρχει πια. Στον Έβρο ο φράχτης επεκτείνεται και οι παράνομες εισροές μεταναστών έχουν σχεδόν μηδενιστεί», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προηγούμενο άρθροΕξαρθρώθηκε συμμορία ληστών στη Δυτική Αττική – Συνελήφθησαν οι τρεις δράστες
Επόμενο άρθροΦωτιά σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο Kρήτης – Στο νοσοκομείο 15χρονος