Στη Μύκονο διώχνουν τους εκπαιδευτικούς από τα σπίτια που νοικιάζουν λόγω τουριστικής σεζόν

Ακόμα ένα «απίστευτο και όμως ελληνικό» στη Μύκονο, όπου ιδιοκτήτες ακινήτων «πετούν έξω» από τα σπίτια που νοικιάζουν τους εκπαιδευτικούς του νησιού, με κίνδυνο να χρειαστεί μέχρι και να φύγουν πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η «εξορία» των εκπαιδευτικών έρχεται τη στιγμή που ξεκινά για το νησί των Ανέμων η τουριστική σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, προφανώς θέλουν να τα διαθέσουν σε τουρίστες για μεγαλύτερο κέρδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες καταγγελίες για τη Μύκονο – Γυναίκα αστυνομικός με βίλα με πισίνες που υπερβαίνουν τα 500 τετραγωνικά

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Γιώργος Ρουσουνέλος, σε έγγραφο προς το Σύλλογο Γονέων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου αναφέρει ότι «παρά τις προσπάθειες του Δήμου και τις δικές μου, δεν έχουν βρεθεί καταλύματα για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, που τους βγάζουν από τα σπίτια που έχουν νοικιάσει. Υπάρχει ανάγκη εύρεσης δωματίων από 10 Μαΐου έως 30 Ιουνίου για δύο καθηγήτριες και έναν καθηγητή του Επαγγελματικού Λυκείου».

«Στην ανάγκη μπορούν να μείνουν και περισσότερα άτομα σε ένα δωμάτιο», κάτι που καταδεικνύει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί.

«Αν δεν βρεθούν δωμάτια θα αναγκαστούν οι εκπαιδευτικοί να φύγουν με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων» καταλήγει ο κ. Ρουσουνέλος.

Προηγούμενο άρθροΜιθριδάτης, Νικολαϊδής και Σερίφης συγκρούστηκαν με φόντο τις εκλογές
Επόμενο άρθροΔολοφονία Καραϊβάζ – Αποκάλυψη MEGA: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων