Εγκαινιάστηκε ο νέος πολυχώρος πολιτισμού «Άρτεμις» στο Μαρούσι (βίντεο, φώτο)

Μαζί με τα εγκαίνια του Πολυχώρου έγιναν και τα εγκαίνια της Έκθεσης «Αποτύπωμα», των καθηγητών Εικαστικών Τμημάτων & Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε εμβληματικά έργα πολιτισμού και αθλητισμού.  Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε όποια ώριμη μελέτη υπάρχει για την ανακαίνιση του σπουδαίου κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης». 

Τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις» που στεγάζεται στο πλήρως πλέον ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο επί των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Σουρή στο Μαρούσι, εγκαινίασε μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Θ. Αμπατζόγλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Πρόκειται για το μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας διώροφο κτίριο, χαρακτηριστικό της παλαιότερης αρχιτεκτονικής στο Μαρούσι, επί των οδών Β.Όλγας και Σουρή, δίπλα στο Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».

Tο κτίριο ανήκε σε παλαιό Μαρουσιώτη και για πολλά χρόνια έστεκε σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 596,95 τμ, σε κακή όμως κατάσταση, σχεδόν μισογκρεμισμένο. Η διώροφη κατοικία χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέα το 1993, με απόφαση του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο Γιώργος Πατούλης αναζήτησε τον ιδιοκτήτη, τον οποίο τον εντόπισε τελικά να ζει κάπου στην Εύβοια. Το διώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 373 τ.μ αποκτήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου το 2015, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, με το πρόγραμμα  “Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2014”.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2018 και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόλαος Τζίβας, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, επισημαίνοντας ότι ενισχύει το πολιτιστικό αποτύπωμα της πόλης, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής και πρώην Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στην απόκτηση του κτιρίου και έναρξη του έργου ανακαίνισής του.

Από  την πλευρά του ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τόσο τον  Δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου όσο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Β. Κάββαλο, τις υπηρεσίες του Δήμου και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μ. Σεραφετινίδου, για την ολοκλήρωση του έργου και τους σκοπούς που αυτό θα εξυπηρετεί και εστίασε στο δικό του «όραμα» για την ανάπλαση των διατηρητέων κτιρίων του Αμαρουσίου, το οποίο όπως είπε συνεχίζεται, καθώς τα σπουδαία κτίρια έδωσαν πνοή στην πόλη. «Τόσο ως Δήμαρχος όσο και τώρα ως Περιφερειάρχης Αττικής, είναι στις προτεραιότητες μου η επένδυση σε έργα και υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού, στο Μαρούσι και σε όλη την Αττική. Σ΄ αυτό το πλαίσιο είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε όποια ώριμη μελέτη υπάρχει, για την ανακαίνιση του σπουδαίου κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» εδώ στο Μαρούσι. Αποτελεί βαθιά  μου πεποίθηση πως «μέσα από την τέχνη και τον αθλητισμό αναδεικνύεται μία πόλη. Είναι οι ζωογόνες δυνάμεις για υψηλή ποιότητα ζωής και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Δείτε το βίντεο:

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου και στην  έκθεση «Αποτύπωμα», που παρουσιάζονται έργα των καθηγητών Εικαστικών Τμημάτων και Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου.

Εξέθεσαν τα έργα τους οι εικαστικοί :

Καρούση Μπέττυ

Μαρτίνου Ελεάννα

Παπαδημητρίου Αναστασία

Πολιτόπουλος Διονύσης

Σεκόφσκυ Γιώργος.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν τα πορτραίτα Ελλήνων και ξένων ποιητών που φιλοτέχνησε η Ελεάννα Μαρτίνου.

Διάρκεια Έκθεσης έως 18 Μαΐου 2023

Δευτέρα- Παρασκευή: 10:00-14:00 και 17:00-20:00

Σάββατο: 10:00-14:00.

Είσοδος Ελεύθερη

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Στα «χέρια» της ΕΛΑΣ ζευγάρι «κυνηγών» χαλκού – «Μπούκαραν» σε εταιρεία και ξήλωσαν μονάδα κλιματισμού
Επόμενο άρθροΓιατί συζητάμε τώρα για τον Ανδρέα;