Νάουσα: Έρχεται μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε οινολογία – οινοτουρισμό

Στην ίδρυση μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον τομέα οινολογίας – οινοτουρισμού προχωρά το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, σε συνεργασία με το δήμο Η.Π. Νάουσας, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από την επικείμενη ίδρυση του μεταπτυχιακού προγράμματος στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας προβλέπεται η διαρκής και στενή συνεργασία του Δήμου Νάουσας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος σε θέματα εκπαίδευσης (διοργάνωση κοινών δράσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων κ.ά), η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και η αξιοποίηση και ανάπτυξη εκπαιδευτικών – ερευνητικών προγραμμάτων κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς διαμορφώθηκε η ελληνική οινοπαραγωγή τη σεζόν 2022/23 – Τα οριστικά στοιχεία

Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του αντιπροέδρου του Διεθνούς  Πανεπιστημίου Ελλάδος Σταμάτη Αγγελόπουλου και του δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα.

Μεγάλη παράδοση της Νάουσας στην αμπελουργία

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια και συνεχή επικοινωνία καταφέραμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να δημιουργηθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της οινολογίας και του οινοτουρισμού στην πόλη μας, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Μέσω της πολύτιμης αυτής συνεργασίας ανοίγουν νέοι ορίζοντες για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της εφαρμοσμένης έρευνας και της αξιοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην περιοχή μας, με την παράλληλη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, όπως είναι η μεγάλη παράδοση της Νάουσας σε θέματα αμπελουργίας και οίνου», δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας Η.Π. Νικόλαος Καρανικόλας, με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας.

Προηγούμενο άρθροK. Μητσοτάκης: «Κεντρική μου δέσμευση η αύξηση μισθών και συντάξεων»
Επόμενο άρθροDNV: Η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί στο μισό έως το 2050