Μητσοτάκης: Μιλάω για την Ελλάδα του 2023 – Αφήνουμε τον Τσίπρα να μιλάει μπροστά στο άγαλμα του Βελουχιώτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Άρτα, αναφέρθηκε ξανά στην κόντρα μεταξύ των «συνιδιοκτητών της κεντροαριστερής πολυκατοικίας».

Διχαστική χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Άρτα, μία περιοχή που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία, καθώς άλλοτε υπήρξε «κάστρο» της συντηρητικής παράταξης, ενώ από το 2015 και μετά «βάφεται» με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές – είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Αλέξη Τσίπρα –  επανέλαβε πως «η λύση είναι μία, αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

Όπως είπε, μάλιστα, «ειδικά εδώ στην Άρτα, η απόφαση των Αρτινών έχει διπλή σημασία», προσθέτοντας: «Θυμάμαι ότι στις εκλογές του 2019 χάσαμε την πρωτιά για λίγες εκατοντάδες ψήφους. Το μήνυμα που θα στείλετε θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά στην Άρτα».

«Ο Τσίπρας να ετοιμαστεί για ήττα εντός έδρας»

«Είναι ένα μήνυμα που έρχεται από το Αθαμάνιο, από τους συγχωριανούς του κ. Τσίπρα που τον ξέρουν καλύτερα, ας ετοιμαστεί για μια ακόμη ήττα εντός έδρας. Γιατί Κωνσταντίνου και Ελένης θα γιορτάσει η δημοκρατία, η αυτοδύναμη ΝΔ και η αυτοδύναμη Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και σχολίασε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις συζητήσεις στην αντιπολίτευση «μεταξύ των συνιδιοκτητών της κεντροαριστερής πολυκατοικίας», όπως είπε, για το σε ποιον «ανήκει» πολιτικά ο Ανδρέας Παπανδρέου.

«Σίγουρα δεν ανήκει στη ΝΔ και σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει να οικειοποιηθούμε την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε να γυρίσουμε στο 1981», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Θα μιλήσουμε για την Ελλάδα του 2023 και θα αφήσουμε τον κ. Τσίπρα να μιλάει μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. Εμείς δεν θα γυρίσουμε την Ελλάδα πίσω σε ψεύτικους διχασμούς».

Τα μηνύματα στη «γαλάζια» βάση και την «πατριωτική δεξιά»

Με στόχο να συσπειρώσει τη βάση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στα προεκλογικά του σποτ δείχνει μία υποτιθέμενη «μαυρίλα», που όμως δεν υπάρχει, ενώ υπενθύμισε «την Ελλάδα του 2015 με τις κλειστές τράπεζες, την καθήλωση, τις περικοπές στις συντάξεις» και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019 και σίγουρα δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2015».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι «η παράταξη αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι η παράταξη που έκανε πάντα τις μεγάλες επιλογές και τοποθετήθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό, τα αμυντικά και την εξωτερική πολιτική.

Και δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στην «πατριωτική δεξιά», επισημαίνοντας ότι «σχεδόν ταυτόχρονα με τις δικές μας εκλογές, έχουν κάλπες και στην Τουρκία. Το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και στην άλλη όχθη του Αιγαίου» και επαναλαμβάνοντος πως απέναντι σε έναν «απρόβλεπτο γείτονα, η χώρα δεν έχει ανάγκη από τυχοδιωκτικές συμπλεύσεις».

Ο πρωθυπουργός έθεσε και το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, υποστηρίζοντας σε δραματικούς τόνους πως «λάθος σε αυτές τις εκλογές σημαίνει θανάσιμο κίνδυνο».

«Κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκαιρη δήθεν διαμαρτυρία οδηγούν τελικά μόνο σε εθνική αδυναμία. Η λύση είναι άλλη. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Άρτα.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Ρώτας: Πέθανε ο αδελφός του Στάθη Ψάλτη
Επόμενο άρθροΑίσιο τέλος για 16χρονο που είχε εξαφανιστεί από τη Μύκονο – Βρέθηκε στην Αθήνα