Χρ. Σταϊκούρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 83 δισ. ευρώ

«Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 38 δισ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας  μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 38 δισ. ευρώ», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η πρότασή μας. Όταν ήμουν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θεσμοθετήσαμε το ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο, το οποίο στη συνέχεια στελεχώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ανεξάρτητο συμβούλιο υποχρεώνεται πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού να κάνει έκθεση επί των στοιχείων. Εμείς προτείνουμε, μετά τις εκλογές, να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα ώστε αυτό το ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο να υποχρεούται να κάνει κοστολόγηση των προγραμμάτων πριν από τις εκλογές, όπως γίνεται σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες».

«Λογοδοτούμε για το πρόγραμμά μας εντός και εκτός Ελλάδας»

«Εμείς, έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους θεσμούς ώστε να κάνουν ορθή, ορθολογική αξιολόγηση και οι πολίτες να έχουν πλήρη και αντικειμενική εικόνα της κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «όχι μόνο κοστολογήθηκαν αλλά εντάσσονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας που απέστειλε το υπ. Οικονομικών στην ευρωπαϊκή επιτροπή, όπως όλες οι χώρες της Ε.Ε.

Άρα, εμείς λογοδοτούμε για το πρόγραμμά μας εντός και εκτός Ελλάδας και κοστολογείται από τους θεσμούς. Από πέρυσι το καλοκαίρι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς κανονικότητας, αφού έχει εξέλθει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που είχε μπει από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από 80 δισ»

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από 80 δισ., είναι 83 δισ. ευρώ. Ως απάντηση στον κ. Τσίπρα που λέει ότι κάθε τρεις μήνες αλλάζουμε την κοστολόγηση των μέτρων του… Δεν αλλάζουμε την κοστολόγηση των μέτρων. Προσθέτει μέτρα με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο λογαριασμός».

«Υπάρχει κίνδυνος να κυλήσει και πάλι η χώρα στα μνημόνια ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.  Σήμερα, η χώρα δανείζεται με χαμηλότερο κόστος απ’ ότι η Ιταλία. Και αυτό γιατί υπάρχει αξιοπιστία και σοβαρότητα στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Όταν ο Τσίπρας λέει ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες παιδείας και υγείας, αυτά είναι μόνα τους πάνω από 9 δισ. ευρώ. Αποφεύγουν την κοστολόγηση. Ή με αοριστίες ισχυρίζονται ότι από κάπου θα έρθουν δισ. για να καλύψουν το δημοσιονομικό κόστος», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζοντας ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ρεαλιστικό και καλύπτει όλη την ελληνική κοινωνία».

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: ΟΤ.GR

Προηγούμενο άρθροYποψήφιος του ΠΑΣΟΚ χορεύει Snik και Ivan Greco: Το προεκλογικό σποτ που ανέβασε στο TikTok
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις