Στην Ελαφόνησο ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό

Επίτιμος προσκεκλημένος του Elafonisos Eco Week που  θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023 στην Ελαφόνησο θα είναι ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό.

Η εβδομαδιαία εκδήλωση, η οποία οργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου, στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ενώ θα λάβει χώρα και η 2η οικολογική σύνοδος κορυφής των Δημάρχων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως το συμπόσιο για την οικολογική βιωσιμότητα, η σύνοδος κορυφής για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την έκθεση οικολογικής τέχνης.

Το Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα θα συγκεντρώσει ντόπιους, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, επίσημες αρχές και όλους όσους ενδιαφέρονται για περιβαλλοντικές λύσεις για οικοσυστήματα που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως τα νησιά.

Η Σύνοδος Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι μια συνάντηση δημάρχων, δημοσίων αρχών, συλλόγων και άλλων ενδιαφερόμενων, οι οποίοι θα δεσμευτούν επίσημα για την προστασία του περιβάλλοντος σε μια δημόσια τελετή.

Στις εργασίες του συμποσίου περιλαμβάνεται επίσης μια εκδήλωση Οικολογικής Γαστρονομίας και η 2η Οικολογική Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων, όπου δήμαρχοι από διάφορους δήμους της Ελλάδας θα μοιραστούν τα αποτελέσματα των προηγούμενων δράσεών τους στον τομέα της βιωσιμότητας και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Προηγούμενο άρθροΡοδάκινα – Νεκταρίνια: Αυξημένη αναμένεται η ευρωπαϊκή παραγωγή
Επόμενο άρθροΧαλάνδρι: Προσπάθησαν να διαρρήξουν πολυκατοικία αλλά τους πρόδωσε το… κουδούνι