Άκης Σκέρτσος: Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λογοκρισία στα μέλη του μετά την ήττα στις εκλογές – Τα τρία ερωτήματα

Για λογοκρισία στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σκέρτσος αναρωτιέται αν θα δεχτούν την απόφαση του ΕΓ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ, ενώ αναρωτιέται ειρωνικά «δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως με τέτοιες πρακτικές πέσουμε κι άλλο στην ‘ανεξάρτητη έκθεση’ των ρεπόρτερ χωρίς σύνορα για την ελευθερία του τύπου στη χώρα μας;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Σκέρτσου

Χθες βράδυ μάθαμε ότι το «πολίτμπιρο» του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επιβάλλει γενικό δημόσιο «σιωπητήριο» στα μέλη του, θέτοντας κεντρικό εμπάργκο στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ. Στο εξής μόνο κάποια λίγα στελέχη θα έχουν «ελευθέρας» από τα κεντρικά της Κουμουνδούρου να εκφράζονται δημόσια σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ οι υπόλοιποι -εικάζουμε- θα αξιολογούνται πρώτα από την επιτροπή λογοκρισίας του κόμματος με βάση το γραπτό κείμενο «αυτοκριτικής» που κλήθηκαν να καταθέσουν και αν αυτό πληροί τις προδιαγραφές τότε ίσως να παίρνουν «ελευθέρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα όχι με περισσότερη δημοκρατία αλλά με λογοκρισία. Το σταλινικό δόγμα «να λες τη γνώμη σου φτάνει να είναι και σωστή» επιστρέφει το 2023! Το είδαμε άλλωστε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου απαγορεύθηκαν οι ομιλίες στελεχών πλην του Αλέξη Τσίπρα.

Ζούμε την απόλυτη αντίθεση. Την ώρα δηλαδή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέπει και ενθαρρύνει τα στελέχη μας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο, με τη φωνή και την δημόσια παρουσία τους, τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παίρνουν πρώτα έγκριση για να εμφανιστούν σε ΜΜΕ.

Ερώτημα πρώτο: θα ανεχτούν τέτοιες πρακτικές φίμωσης τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι, τι μήνυμα στέλνουν στους πολίτες για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της ατομικής έκφρασης;

Ερώτημα δεύτερο: θα το δεχτούν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι;

Ερώτημα τρίτο: δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως με τέτοιες πρακτικές πέσουμε κι άλλο στην «ανεξάρτητη έκθεση» των ρεπόρτερ χωρίς σύνορα για την ελευθερία του τύπου στη χώρα μας;

Προηγούμενο άρθροΚαιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο οι επτά στις 10 δηλώσεις