Αυτοψία ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Κω – Ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό και ένας «δανεικός» γιατρός για τέσσερις

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν στην Κω τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής, Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Αθηνά Λινού, μετά την απώλεια της ζωής μίας 63χρονης γυναίκας στην καρότσα ενός φορτηγού, κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, ελλείψει ασθενοφόρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δύομιση εβδομάδες πριν τις εκλογές, ανεβάζει το θέμα της δημόσιας Υγείας, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να αναδεικνύει σε κάθε του παρέμβαση την αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, αλλά και να συγκρίνει τι άφησε πίσω της στον τομέα αυτό η δική του διακυβέρνηση και τι εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ΕΣΥ» – Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο 63χρονης στην Κω

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κατερίνη, «το Δεκέμβριο του 2019 αφήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να το υπηρετούν 108.000 εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές. Το Δεκέμβριο του 2022, πριν από 6 μήνες, από 108.000 μειώθηκαν σε 84.000, παρά το γεγονός ότι περάσαμε μία πανδημία. Συρρικνώθηκε το προσωπικό, δεν αντικαταστάθηκαν οι άνθρωποι που αποχώρησαν και τούτη την ώρα σε όλη την Ελλάδα βιώνουμε μία κατάσταση διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν το 2023 να ‘φεύγουν’ συνάνθρωποί μας, σαν το σκυλί, πάνω σε μία καρότσα αγροτικού, επειδή δεν υπάρχει η έγνοια, η μέριμνα, τα κονδύλια, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος, όπου κι αν βρίσκεται, σε κάθε γωνιά της χώρας, να αισθάνεται ασφαλής;».

Αυτοψία του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο της Κω

Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο της Κω και συναντήθηκαν με τη διοίκηση και το προσωπικό, όπου και άκουσαν τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν. Για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού, υπάρχει μόνο ένας, ενώ για 4 θέσεις παθολόγου, δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό διάστημα. Παράλληλα, για 3 θέσεις παιδιάτρου, υπάρχει μόνο ένας.

Η κατάσταση αυτή, σε ένα νησί μάλιστα με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό αλλά και μεγάλη τουριστική κίνηση, «φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΝΔ και της τραγικής αδιαφορίας που επέδειξε και στη δημόσια υγεία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής αναφέρθηκαν στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με επαρκή στελέχωση και κάλυψη των κενών, με την εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδυνάμου και τον περιορισμό των ανισοτήτων μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας, με αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ, με νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού με ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Η δήλωση της Αθηνάς Λινού

Προηγούμενο άρθροΘηλασμός: Διαβατήριο για καλές επιδόσεις στις σχολικές εξετάσεις
Επόμενο άρθρο«Ντρέπομαι» – Συγκλονίζει γιατρός για τη γυναίκα που πέθανε σε καρότσα αγροτικού στην Κω