Κ. Μητσοτάκης: Fake news τα περί ιδιωτικοποιήσης του ΕΣΥ

Την οδύνη του για την τραγική και άδικη απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών στο ναυάγιο της Πύλου εξέφρασε και σε συνέντευξή του στο ΙONIAN TV ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι το μεταναστευτικό είναι στην επικαιρότητα και στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας εδώ και αρκετά χρόνια τώρα. Υπενθύμισε ότι το 2015 η χώρα είχε μία τελείως διαφορετική πολιτική, ανοιχτών συνόρων και πέρασαν από την πατρίδα μας παραπάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες. «Πάρα πολλοί και τότε είχαν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου. Τότε είχαμε το κολαστήριο της Μόριας. Και το 2019, όταν η κυβέρνησή μας ήρθε στα πράγματα με νωπή εντολή του ελληνικού λαού, αποφάσισε τότε να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ροές των μεταναστών και των προσφύγων στο Αιγαίο, αποσυμφορώντας τα νησιά μας, μειώνοντας σημαντικά τα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε όλη την επικράτεια, δημιουργώντας νέες δομές στα νησιά του Αιγαίου, ανθρώπινες δομές. Κλείνοντας πια το κολαστήριο της Μόριας και φροντίζοντας τους πιο ευάλωτους από αυτούς οι οποίοι έφτασαν κατατρεγμένοι στην ελληνική επικράτεια. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα ασυνόδευτα ανήλικα. Αυτή την πολιτική όχι απλά θα τη συνεχίσουμε, αλλά πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να πείσουμε και την Ευρώπη ότι μια αποτελεσματική πολιτική μετανάστευσης και ασύλου ξεκινά με την προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. Δεν είναι η μόνη πτυχή μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά σίγουρα δεν μπορεί η Ευρώπη να ασκήσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική εάν ακολουθήσει μια πολιτική ανοικτών συνόρων», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως προκαλεί πολλά ερωτηματικά η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Τσίπρα προσωπικά να στοχοποιήσει το Λιμενικό και να μην πει κουβέντα για τα άθλια δίκτυα των διακινητών. «Εμφανίζονται ως οι μοναδικοί υπέρμαχοι του ανθρωπισμού, ωσάν να θέλει η κυβέρνηση ή η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -γιατί μην ξεχνάμε ότι κατηγορούμαστε για κάτι το οποίο έλαβε χώρα επί ημερών υπηρεσιακής κυβέρνησης- εμείς να πνίγουμε τον κόσμο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, όταν το Λιμενικό επί δικών μας ημερών έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ανεύθυνη στάση, η οποία δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που το έχουν κάνει και δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν να μην έχει μάθει απολύτως τίποτα από το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Θυμάστε, τότε για όλα έφταιγε ο Μητσοτάκης. «Πανδημία Μητσοτάκη», «ακρίβεια Μητσοτάκη», «ενεργειακή κρίση Μητσοτάκη». Τώρα, «ναυάγιο Μητσοτάκη», αν ακολουθήσει κανείς τον λογικό ειρμό της σκέψης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα των μουσουλμάνων υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη: «Τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν πρώτα και είπαν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη ουσιαστικά απαγορεύεται από το τουρκικό προξενείο. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πει κουβέντα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δεν έχουν πει το αυτονόητο: ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα, ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης. Σιωπή. Αυτό προφανώς δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτηματικά, κυρίως για τη στάση την οποία θα κρατήσουν την επόμενη μέρα, εφόσον εκλεγούν στη Βουλή. Αν πραγματικά θα είναι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας ή αν κάποια στιγμή θα αυτοπροσδιοριστούν ως εκπρόσωποι της «τουρκικής» μειονότητας. Εξάλλου, από ό,τι είδα και σήμερα, δεν έχουν καμία δυσκολία να πηγαίνουν και να φωτογραφίζονται κάτω από πανό τα οποία μιλάνε ξεκάθαρα για “τουρκική” μειονότητα της Θράκης. Θέλω να σας πω επίσης ότι η δημοσιοποίηση αυτού του θέματος πιστεύω ότι έχει τη χρησιμότητά της στο βαθμό που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στην Τουρκία, ότι τα ζητήματα που αφορούν τη μειονότητα αφορούν την πατρίδα μας. Εγώ προσωπικά έχω αγωνιστεί πολύ ώστε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να αισθάνονται ότι έχουν ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες με τους χριστιανούς στη Θράκη. Και αυτή την πολιτική προτίθεμαι να την ακολουθήσω κατά γράμμα, ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσουν οι πολίτες της Ξάνθης και της Ροδόπης στις εθνικές εκλογές».

«Fake news τα περί ιδιωτικοποιήσης του ΕΣΥ»

Αναφερόμενος στα ζητήματα της υγείας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο κόσμος έχει απόλυτο δίκιο να ζητά από τους πολιτικούς ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι ένα ιδιωτικοποιημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας και γι’ ακόμα μία φορά σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να αποκρούσω όλα τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ισχυρίζονται ότι θέλουμε να ιδιωτικοποιήσουμε την Υγεία, μη θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και είναι ντροπή να ακούγονται και σήμερα ακόμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα είναι να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με περισσότερες προσλήψεις, έχω δεσμευθεί για 10.000 νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Με περισσότερους πόρους για να αναμορφώσουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία μας, με περισσότερους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης -εξασφαλισμένοι πόροι- για να ξαναφτιάξουμε από την αρχή 156 κέντρα υγείας, με περισσότερη έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια υγεία.

Όλα αυτά συγκροτούν ένα συνοπτικό σχέδιο για το ΕΣΥ του αύριο, το οποίο ΕΣΥ του αύριο, ναι, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες όμως παρέχονται…».

Απαντώντας στα περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Όταν, παραδείγματος χάρη, μια γυναίκα η οποία κάνει μια προληπτική μαστογραφία μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» και της δίνεται η δυνατότητα αυτή τη μαστογραφία να την κάνει, είτε σε μία δημόσια δομή, είτε σε μία ιδιωτική δομή, αυτό είναι ιδιωτικοποίηση της υγείας; Όταν ένας γονέας θα κάνει χρήση του «Dentist Pass» -και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον- ώστε το παιδί του για πρώτη φορά να πάει σε έναν οδοντίατρο, που τις πιο πολλές φορές θα πάει σε έναν ιδιώτη οδοντίατρο και θα έχει τη δυνατότητα δωρεάν να κάνει μια πρώτη εξέταση και έναν πρώτο στοματικό έλεγχο, αυτό είναι ιδιωτικοποίηση της υγείας; Όταν θα χρησιμοποιήσουμε και θα αγοράσουμε ως κράτος υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα για να αποφορτίσουμε, παραδείγματος χάρη, μία εφημερία ενός νοσοκομείου για να μην έχουμε πολίτες στα ράντζα κι ένας πολίτης, ναι, μπορεί να βρεθεί σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο χωρίς να πληρώσει όμως -το τονίζω- αυτό είναι ιδιωτικοποίηση της υγείας;».

Και υπογράμμισε: «Ας μιλήσουμε λοιπόν συγκεκριμένα και χωρίς τσιτάτα για το πώς τελικά μπορούμε να παρέχουμε στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες υγείας, μέσα από ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πρόθεσή μας και προσωπικός μου στόχος είναι να το ενισχύσουμε σημαντικά την επόμενη τετραετία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και ειδικότερα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: «Πριν από κάποια χρόνια είχα επισκεφθεί το κέντρο υγείας στην Αρεόπολη, όπου γίνεται πραγματικά μια υποδειγματική δουλειά…

Ήμουν, πριν από κάποιες μέρες, σε ένα υποδειγματικό περιφερειακό πολυδύναμο ιατρείο στις Ράχες Φθιώτιδας. Μια δομή λίγο μικρότερη από ένα κέντρο υγείας, υποδειγματική όμως. Πλήρως στελεχωμένη, με όλες τις βασικές ειδικότητες. Με ιδιώτη παιδίατρο μέσα, με μπλοκάκι, ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του. Να άλλο ένα παράδειγμα του πώς μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να συμπράξει στο Δημόσιο για να παρέχονται καλές υπηρεσίες υγείας. Αυτό θέλω να είναι το μοντέλο για όλα τα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία μας, για όλα τα κέντρα υγείας μας και αύριο για όλα τα νοσοκομεία μας.

Στο Αργοστόλι έχουμε πια καινούργιο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Φαντάζομαι, αν πάτε να κάνετε ένα ρεπορτάζ, θα σας πουν οι πολίτες της Κεφαλονιάς ότι αυτό το οποίο έχουμε είναι καλύτερο, όπως το φαντάζονται και όπως το βιώνουν, από ό,τι θα περίμεναν σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Αυτό θέλουμε».

Επιπλέον επανέλαβε τη δέσμευσή του για 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ σε ορίζοντα τετραετίας αλλά και σε αυτή για την αύξηση των μισθών.

«Όσο οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλύτερα έχουν υποχρέωση να αμείβουν καλύτερα τους εργαζόμενους»

«Όσο οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλύτερα, και έχουμε βοηθήσει πολύ τις επιχειρήσεις μειώνοντας τη φορολογία εισοδήματος, μειώνοντας τη φορολογία στα μερίσματα, μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές -όφελος και για τον εργαζόμενο και για τον επιχειρηματία-, δίνοντας πρόσβαση σε πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο και οι επιχειρήσεις έχουν, θα έλεγα, μια υποχρέωση να αμείβουν καλύτερα τους εργαζόμενους. Κάτι το οποίο πιστεύω, ότι θα αναγκαστούν να το κάνουν καθώς θα μειώνεται η ανεργία και θα πρέπει να παρέχουν πιο ελκυστικούς όρους εργασίας στους εργαζόμενους. Διότι άλλος τρόπος για να αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει. Πρέπει να μειώνεται η ανεργία, όπως μειώνεται. Θέλω να επισημάνω ότι εδώ, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, έχετε ανεργία κάτω του 10%. Έχουν δημιουργηθεί πολλές νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Και όσο οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να προσλάβουν καλό στελεχειακό δυναμικό, θα αντιληφθούν ότι, ναι, αυτό πρέπει να το βρουν και να το πληρώσουν περισσότερο.

Όσο μπορούμε να παρέχουμε και πιο ποιοτικές υπηρεσίες ή να παράγουμε πιο ποιοτικά προϊόντα -παραδείγματος χάρη, ένα καλό ξενοδοχείο μπορεί να χρεώνει περισσότερα όχι για να εκμεταλλευτεί την συγκυρία, το τονίζω, αλλά γιατί παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες-, τόσο θα έχει ανάγκη για πιο εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο, ναι, θα πρέπει να το πληρώσει περισσότερο. Ο μέσος μισθός αυξήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια από τα 1.050 στα 1.200 ευρώ. Άρα έχει γίνει ήδη ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Και ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί από τα 650 στα 780 ευρώ. Άρα, θεωρώ ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και για μέσο μισθό 1.500 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας είναι απολύτως εφικτός», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επιπλέον ότι ήδη πολλά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν οι ενεργητικές πολιτικές εργασίας ακριβώς έχουν να κάνουν με την επιδότηση της εργασίας και όχι με την επιδότηση της ανεργίας. «Αν ένας άνεργος ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανεργίας της ΔΥΠΑ βρει δουλειά, θα κρατήσει το μισό από το επίδομα ανεργίας έως ότου εξαντληθεί το δωδεκάμηνο.

Άρα, θέλουμε να δίνουμε κίνητρα και στους εργαζόμενους να μην μένουν μόνιμα σε ένα καθεστώς, θα έλεγα, ανεργίας. Τους υποστηρίζουμε, τους καταρτίζουμε, τους δίνουμε δυνατότητες. Αλλά είμαστε και πολύ ξεκάθαροι ότι η ΔΥΠΑ θα προσφέρει τρεις ευκαιρίες για απασχόληση. Στην τέταρτη θα πρέπει να βγεις από την κρατική υποστήριξη του μητρώου της ανεργίας», συμπλήρωσε.

«Πολύ θετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό»

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την απόδοση του τουρισμού τον περασμένο χρόνο και εκτίμησε ότι και φέτος θα είναι μία πολύ καλή χρονιά.

«Πιστεύω ότι η επιτυχία αυτή χτίστηκε και στα χρόνια της πανδημίας, όταν πήραμε δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για το πώς θα επανέλθουμε στην τουριστική κανονικότητα. Σημαντικές επενδύσεις οι οποίες έγιναν στα αεροδρόμιά μας βοηθούν πάρα πολύ. Ειδικά τα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, αλλά μέχρι και ο Άραξος, βλέπω ότι έχουν μία αυξημένη κίνηση.

Αυτό το οποίο με χαροποιεί είναι ότι βλέπω μία σημαντική επενδυτική δραστηριότητα η οποία προσανατολίζεται στον τουρισμό προστιθέμενης αξίας. Σε ποιοτικές υπηρεσίες με φροντίδα και προστασία στο περιβάλλον -σε αυτό αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία-, με καλά καταρτισμένο προσωπικό, με σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, ώστε και τα προϊόντα τα οποία να μπορούμε να διαθέτουμε στα ξενοδοχεία μας να είναι προϊόντα τα οποία να τα παράγει η ίδια η ελληνική γη, τοπικά προϊόντα.

Όλα αυτά δημιουργούν πολύ θετικές προοπτικές για τον τουρισμό μας. Όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας δύο πράγματα: πρώτον, πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε μία πολύ ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, άρα δεν πρέπει ποτέ να βάλουμε το άμεσο κέρδος πάνω από τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές. Αυτό έχει να κάνει και με το πώς τιμολογούμε τις υπηρεσίες μας», ανέφερε.

«Ποιος περίμενε ότι μέσα σε προεκλογική περίοδο θα κάνουμε κατεδαφίσεις στη Μύκονο;»

Μίλησε όμως και για τα θέματα της Μυκόνου: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο μία παραβατικότητα, η οποία δεν υπάρχει μόνο στη Μύκονο. Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλες περιοχές. Ποιος περίμενε αλήθεια ότι μέσα σε προεκλογική περίοδο θα κάνουμε κατεδαφίσεις στη Μύκονο; Και όμως τις κάναμε και “κυνηγήσαμε”, με την καλή έννοια, όπως έπρεπε να κάνουμε, τους έχοντες και κατέχοντες, όχι τα μικρά μαγαζιά αλλά τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω και από εδώ: στη νομιμότητα δεν κάνουμε εκπτώσεις. Δεν κάνουμε εκπτώσεις και στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό το οποίο “πουλάμε” ως προϊόν έχει να κάνει με τη μοναδική φυσική ομορφιά, με τον πολιτιστικό μας πλούτο, με την ομορφιά των ανθρώπων μας. Όλα αυτά πρέπει να τα προστατεύσουμε και να τα αναδείξουμε».

«Η χώρα έχει σήμερα ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση»

Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής δήλωσε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. «Σήμερα η χώρα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Θα είχε μία σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία εάν δεν ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές ο παραλογισμός της απλής αναλογικής.

Και είναι θλιβερό να ακούω σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι μπορεί η επόμενη Βουλή να είναι μία Βουλή στην οποία θα μπουν πολλά μικρά κόμματα, όταν ο ίδιος ακριβώς αυτό επιδίωξε με την απλή αναλογική.

Θυμίζω ότι αν στις κάλπες της 21ης Μαΐου ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής θα είχαμε πέντε κόμματα στη Βουλή και μία σταθερή πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό λοιπόν πρέπει να επιδιώξουμε και σε αυτές τις κάλπες και πιστεύω ότι οι πολίτες οι οποίοι μάς ψήφισαν και μας εμπιστεύτηκαν, το έκαναν για συγκεκριμένους λόγους. Πιστεύω ότι θα το ξανακάνουν, πρέπει να το ξανακάνουν. Και ενδεχομένως να μπορέσουμε να πείσουμε και κάποιους ακόμα, οι οποίοι να μην θέλησαν να κάνουν το βήμα την 21η Μαΐου, ότι η χώρα έχει σήμερα ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση. Και ότι για να υλοποιηθούν όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα πριν -παραδείγματος χάρη, οι μεγάλες αλλαγές στην υγεία- χρειάζεται μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανέφερε.

Παράλληλα απάντησε σε όσους λένε ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία ασύδοτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μία ηγεμονική Νέα Δημοκρατία: «Ειδικά όταν το ακούω από το ΠΑΣΟΚ είναι αστείο, διότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε πολλές φορές με ποσοστά πολύ υψηλότερα του 40%.

Δεύτερον, κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός αποφασίζει τελικά και αυτός μας εξουσιοδοτεί να λύσουμε τα προβλήματα για λογαριασμό του και αυτός τελικά καθορίζει τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες της επόμενης Βουλής.

Μία κουβέντα γι’ αυτό. Το βάρος ενός μεγάλου ποσοστού είναι σημαντικό στις πλάτες μου και είναι ένα βάρος ευθύνης. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό τόσο μεγαλύτερη και η ευθύνη, γιατί τόσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που μου δίνει ο ελληνικός λαός -ελπίζω να μου τη δώσει και πάλι μετά την κάλπη της 25ης Ιουνίου- να αλλάξω πολλά πράγματα στη χώρα.

Όσοι με γνωρίζουν καλά αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραμείνω απολύτως προσγειωμένος και στοχοπροσηλωμένος στην επίλυση των προβλημάτων. Ξέρετε, τώρα είμαστε στη φάση που και εσείς ως δημοσιογράφοι αναζητείτε πάντα ενδεχομένως τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, εγώ κόβω αυτή τη συζήτηση κάθετα. Έχουμε πέντε μέρες ακόμα προεκλογικής περιόδου. Έχουμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, δεν κάνω καμία συζήτηση…».

«Ας μη ράβουν κουστούμια όσοι προεξοφλούν συγκεκριμένα υπουργεία»

Αναφερόμενος στη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης δήλωσε πως «όσοι ήδη φαντάζονται τους εαυτούς τους Υπουργούς από τώρα και ενδεχομένως να προεξοφλούν συγκεκριμένα Υπουργεία και μπορεί ενδεχομένως να ράβουν και κοστούμια, τους θυμίζω ότι τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα και για γάμους, για βαφτίσια, για άλλες ωραίες κοινωνικές εκδηλώσεις τού καλοκαιριού που έρχεται».

Επιπρόσθετα δήλωσε πως η ΝΔ πέτυχε στις πρόσφατες εκλογές υψηλό ποσοστό γιατί εξέφρασε πολύ δυναμικά αυτούς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ενδεχομένως να αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι. «Είναι πολίτες οι οποίοι πιστεύουν στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό αλλά και στον υπεύθυνο πατριωτισμό. Είναι πολίτες που μερικές φορές βλέπουν πέρα και πάνω από τις ιδεολογικές ταμπέλες τού παρελθόντος και αυτό το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση είναι εργατικότητα και αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό μας ψήφισαν στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυξήσαμε τα ποσοστά μας», τόνισε ενώ μίλησε και για το γεγονός ότι η Αχαΐα για πρώτη φορά στον εκλογικό χάρτη είχε μπλε χρώμα.

«Για πρώτη φορά μπλε. Για πρώτη φορά μπλε ο Δήμος της Πάτρας. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε στην Πάτρα. Επ’ αυτού μίλησε για το Περιφερειακό Σχέδιο της ΝΔ για τη Δυτική Ελλάδα ενώ ρωτήθηκε και για το TikTok.

«Κοιτάξτε, οι πολίτες μάς βλέπουν κατά κανόνα στον θεσμικό μας ρόλο. Με μία γραβάτα να μιλάμε στη Βουλή, να εκπροσωπούμε τη χώρα στις Βρυξέλλες. Νομίζω ότι αυτή η προεκλογική εκστρατεία, και θα έλεγα ειδικά το TikTok, μάς έδωσε μία ευκαιρία να δείξουμε το ποιοι πραγματικά είμαστε. Να γεφυρώσουμε ενδεχομένως αυτή την απόσταση μεταξύ της δημόσιας εικόνας και του πραγματικού Κυριάκου. Γιατί εγώ στο TikTok έβγαλα τον εαυτό μου. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτός είμαι στην πραγματικότητα και είναι κάτι που το χαίρομαι, το διασκεδάζω.

Αλλά ταυτόχρονα και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας, αν δείτε το τελευταίο βίντεό μου για την υγεία, διότι υπάρχουν νέοι συμπολίτες μας οι οποίοι πολύ απλά δεν βρίσκονται σε κανένα άλλο παραδοσιακό μέσο», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜε εκπλήξεις η ενδεκάδα της Γαλλίας κόντρα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜύκονος: Αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς στο παλιό λιμάνι