Εκλογές: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο επιθάντιος ρόγχος της απλής αναλογικής ήταν αυτές οι εκλογές

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραλάβει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Χρειάστηκαν δύο εκλογές για να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αισθάνεται πολύ βαριά την ευθύνη στους ώμους του καθώς οι έλληνες πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν για τον εαυτό τους, τις οικογένειες τους για την πατρίδα συνολικά ένα καλύτερο μέλλον.

 «Εχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση σκληρής δουλειάς η οποία θα ορκιστεί αύριο προκειμένου να πιάσει δουλειά.

Το εκλογικό αποτέλεσμα επεφύλαξε ορισμένες εκπλήξεις, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι έχουμε μια οκτακομματική βουλή, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να  διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις».

Ο επιθάντιος ρόγχος της απλής αναλογικής ήταν αυτές οι εκλογές είπε και πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία.

 «Διότι εάν η ενισχυμένη αναλογική είχε ισχύσει από τις προηγούμενες εκλογές σήμερα η Βουλή θα ήταν 5κομματικη, αλλά από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία», είπε.

«Εχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση σήμερα και ξεκινά ένας νέο κύκλος».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν για αυτοδύναμη κυβέρνηση, έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς για ένα καλύτερο αύριο για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

«Η Δημοκρατία μας αποδείχθηκε ανθεκτική μέσα από μία σειρά από κρίσεις τα τελευταία χρόνια και μπορούμε, θέλω να πιστεύω, να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητά. Σας εύχομαι καλή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Στη μια η ορκωμοσία, στις 5 τα ονόματα

Στις 13:00 θα γίνει και η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 5 το απόγευμα θα ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και η αύριο, Τρίτη, αναμένεται να ορκιστεί.

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη καθώς ο πρωθυπουργός την Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Κώστας Τασούλας παρέδωσε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο στο Ηράκλειο: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και παρέσυρε μια γυναίκα
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη νέα ήττα