Κ. Μητσοτάκης για την επικοινωνία με Μπάιντεν: Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα στην περιοχή

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Κυριακής με τον Τζο Μπάιντεν, την πρώτη μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία της Ελλάδας, αναφέρθηκε με ανάρτηση στο Twitter, στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα τη χαρά να μιλήσω με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σήμερα. Συζητήσαμε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, την εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και την αμέριστη υποστήριξη προς την Ουκρανία», τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Όπως είπα στην ομιλία μου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: η εταιρική μας σχέση είναι τόσο μακρά όσο και διαρκής».

Ο Λευκός Οίκος για την επικοινωνία Μπάιντεν – Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίστηκε η κοινή δέσμευση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επανεκλογή του και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Οι ηγέτες υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αμυντικής μας συνεργασίας ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ, των προσπαθειών για εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και των διαρκών δεσμών μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών μας. Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών μας σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφουν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου – Πού καταγράφονται καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Παρασκήνιο μιας ιστορικής Πολιτικής Γραμματείας