Καύσωνας Κλέων: Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας υπό τον Άδωνι Γεωργιάδη

Μέσα στις επόμενες ώρες θα εκδοθούν από το υπουργείο Εργασίας αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το επερχόμενο κύμα καύσωνα όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους και την ασφάλεια των εργαζομένων

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης με την Γ.Γ. Εργασιακών Σχέσεων κ. Αννα Στρατινάκη, τον Γενικό Διευθυντή του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κωνσταντίνο Αγραπιδά, τον Γενικό Διευθυντή Επιθεώρησης Εργασίας κ. Χαράλαμπο Βούρτση, την Πρόεδρο του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. κ. Ρένα Μπαρδάνη, εκπροσώπους της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδηγίες για να προστατευθούμε από τον καύσωνα – Τι να προσέξουμε

Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μια ευρεία σύσκεψη στο Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ εμού, του αρμοδίου υφυπουργού κ. Σπανάκη, της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υπηρεσιακών παραγόντων και της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας για να βγάλουμε τις αναλυτικές μας οδηγίες που θα εκδοθούν μέσα στις επόμενες ώρες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο κύμα καύσωνα όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους και την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι οδηγίες θα είναι πάρα πολύ αναλυτικές και όλες οι επιχειρήσεις θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν αναλόγως του θερμικού φορτίου που θα έχει η κάθε περιοχή. Είμαστε από πάνω, θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να είναι ασφαλείς, αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα».

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης δήλωσε:

«Με πρωτοβουλία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και σε λίγες ώρες θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων λόγω του καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες μέρες».

Προηγούμενο άρθροΜαρινάκης για Φλωρίδη: Εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις για το ακαταδιώκτο των τραπεζιτών
Επόμενο άρθροΚαταναλωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις καθημερινές συναλλαγές