Ανδρουλάκης: To ΠΑΣΟΚ προτείνει μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια με βάση το σκανδιναβικό μοντέλο

Μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια βάσει του σκανδιναβικού μοντέλου προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόνισε τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ημερίδα του InSocial «Πανεπιστήμιο-Ανοίγουμε τον διάλογο». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο. 

“Για τον λόγο αυτό, έχουμε υποστηρίξει ότι δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, τα οποία θα πληρούν κάποιες πολύ αυστηρές προδιαγραφές για να μπορούν να ονομάζονται πανεπιστήμια” ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης.  

“Εμείς, λοιπόν, σήμερα προτείνουμε το σκανδιναβικό παράδειγμα στην παιδεία, το οποίο ανέλυσε προηγουμένως ο Στέφανος Παραστατίδης και το οποίο λειτουργεί έχοντας διαχωρίσει και απομονώσει το κέρδος με ισχυρές ρυθμίσεις. Είναι υποχρεωτικός ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας των μη κρατικών ιδρυμάτων στις Σκανδιναβικές χώρες και μάλιστα υπάρχει κοινό σύστημα εισαγωγής, ενίσχυση της αποκέντρωσης και αποφυγή κορεσμού σε αντικείμενα σπουδών” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προηγούμενο άρθροΔυναμική παρουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στη World Defense Show 2024 στο Ριάντ
Επόμενο άρθροΤρία χρόνια χωρίς ΕΝΦΙΑ οι περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών