Γ. Πασχαλίδης: “Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για την μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες”

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους παραγωγούς ότι η τροπολογία που κατατέθηκε, μετά από τις συντονισμένες ενέργειές του αναφορικά με το ζήτημα των εργατών γης από τρίτες χώρες, περιλαμβάνεται στο άρθρο 16 του Ν.4783/2021 (ΦΕΚ Α’38/12.3.2021) υπό τον τίτλο «Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες».

Όπως έχει ήδη ενημερώσει τους παραγωγούς σπαραγγιών κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν από αύριο να υποβάλουν κατ’εξαίρεση τη σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είτε με κούριερ είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως προβλέπεται στη τροπολογία.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παραγωγούς, υπενθυμίζεται πως θα πρέπει πρώτα να τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα, προκειμένου να υποβάλουν εκεί τις αιτήσεις τους, κάτι το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί και από τους παραγωγούς σπαραγγιών, που εξαιρέθηκαν λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του αιτήματος τους.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η Κυβέρνηση μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά που διαθέτει, στηρίζοντας την αγροτική παραγωγή. Βρίσκομαι στη διάθεση των παραγωγών γιατί με τη συνεργασία μπορούμε να λύσουμε πολλά προβλήματα.»

Προηγούμενο άρθροΠρος εκκένωση το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» – Μετατρέπεται σε Covid
Επόμενο άρθροΣτην Τουρκία στις 14 Απριλίου ο Ν. Δένδιας -Θα έχει συνάντηση με Τσαβούσογλου