Δολοφονία Καραϊβάζ – Αποκάλυψη MEGA: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων

Τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες ήταν στη σκηνή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και τα λόγια τους συγκλονίζουν περιγράφοντας στις Αρχές τις κινήσεις του δολοφόνου και πώς συνέχισε να πυροβολεί τον δημοσιογράφο όταν αυτός είχε πέσει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο από τις πρώτες σφαίρες που είχε δεχθεί.

Τις καταθέσεις των δύο μαρτύρων αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Ο 40χρονος, οι επίορκοι αστυνομικοί και το συμβόλαιο θανάτου 14 μήνες μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ

«Κατάλαβα ότι τον σκότωσε και έβαλα τα κλάματα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρώτος μάρτυρας είναι ένας 70χρονος, υπάλληλος στο Τμήμα Πρασίνου στον δήμο Αλίμου ο οποίος εκείνο το μεσημέρι έκανε καθαρισμούς στη γειτονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως είπε είχε καθίσει για λίγο σε ένα παγκάκι: «Κοίταξα το κινητό μου τηλέφωνο και η ώρα ήταν 2:15 το μεσημέρι. Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και άκουσα κρότους σαν πυροτεχνήματα που ρίχνουν τα παιδιά. Γύρισα και είδα έναν άνδρα να παραπατάει (σ.σ. τον Καραϊβάζ) προς τα πίσω και ένα άλλον να τον ακολουθεί με το πιστόλι. Ο άνθρωπος που παραπατούσε ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε. Ο άλλος είχε πάει από πάνω του και τον πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε σε ένα σκούτερ. Άρχισα να κλαίω γιατί κατάλαβα πως τον είχαν σκοτώσει. Όταν έφυγα, δεν μπορούσα να περάσω από μπροστά γιατί έβλεπα τη σωρό του πεσμένη κάτω».

Δεύτερος μάρτυρας μία γυναίκα 59 ετών και αυτή εργαζόμενοι στη Τμήμα Πρασίνου του δήμου. Όπως είπε είδε έναν άνδρα να κρατάει όπλο με μεγάλη κάνη και να πυροβολεί προς το πεζοδρόμιο. «Εκείνη τη στιγμή δεν είδα τι πυροβόλησε. Όταν έφυγε διαπίστωσα πως πυροβολούσε κάποιον που ήταν ξαπλωμένος μπρούμητα και ενημέρωσα το 100».

Που οδηγούν οι έρευνες για το μηχανάκι

Στο μεταξύ νέα στοιχεία για τις έρευνες όσον αφορά το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το μηχανάκι δεν έχει βρεθεί, αλλά φαίνεται να μην ήταν κλεμμένο. Όπως αποκάλυψε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα στοιχεία οδήγησαν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας σε έναν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, που βρίσκεται κοντά στις εταιρίες που διατηρούσαν οι δύο συλληφθέντες, στην Νίκαια και στο Αιγάλεω.

Στον συγκεκριμένο χώρο ιδιωτικής στάθμευσης δεν εντοπίστηκε το εν λόγω μηχανάκι, ωστόσο βρέθηκαν στοιχεία που θα είναι πολύ χρήσιμα για τις έρευνες τις Αστυνομίας για το επόμενο χρονικό διάστημα κι όχι μόνο για την υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι κινήσεις του 40χρονου συλληφθέντα μετά την δολοφονία πρατηριούχου στον Γέρακα

Σχετικά με τις κινήσεις του 40χρονου μετά την δολοφονία πρατηριούχου στον Γέρακα, οι αστυνομικοί είδαν ότι είχε πολύ συχνή παρουσία αλλά και τον απόλυτο έλεγχο σε άλλα δύο πρατήρια καυσίμων που ανήκαν στον ίδιο επιχειρηματία των Γλυκών Νερών.

Προηγούμενο άρθροΣτη Μύκονο διώχνουν τους εκπαιδευτικούς από τα σπίτια που νοικιάζουν λόγω τουριστικής σεζόν
Επόμενο άρθροΧαμός στον αέρα του ΣΚΑΪ – Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε την έκρηξη της Πόπης Τσαπανίδου